Kuntics meglepő véleményt mondott a mai Fradiról!

 "Hajnal Tamás és Szergej Rebrov nélkül nem tartana itt a Fradi"

Zoran Kuntics az 1995-ben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt Ferencváros kulcsjátékosa volt. A szabadkai születésű csatár február óta a zöld-fehérek balkáni játékosmegfigyelője, a szerb szakember szerint a ma esti, Molde elleni BL-meccs különleges lesz a Fradi szempontjából: a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen nem volt favorit, de a norvég csapattal szemben meg kell birkóznia az esélyesség terhével.  

– Magyar számon kerestem, de egy szerb számról üzent nekem. Helyezzen képbe!
– A szülővárosomban, Szabadkán élek, a járvány miatt nem hagyhatom el Szerbiát, de vannak feladataim, egyáltalán nem unatkozom. Februárban keresett meg Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója, és megkérdezte, hogy tudnék-e segíteni a klub balkáni játékosmegfigyelő-rendszer kialakításában. A játékospályafutásom befejezése után egy ideig edzősködtem, de nagyon megtetszett a lehetőség, és igent mondtam. A járvány előtt rengeteget utaztam a környező országokba, néztem a meccseket, a pandémia óta otthonról, tévén és interneten követem a futballt. Képben kell lennem, nem akarok csalódást okozni, megtisztelő feladatot kaptam a Ferencvárostól.


 

– Hajnal Tamással rendszeres a kapcsolata?
– Igen, egyeztetünk, komoly adatbázisból dolgozunk. Megmondom őszintén, korábban csak futólag ismertem Tomit, de lenyűgöz a szenvedélye, a munkamániája. Hatalmas szerepe van abban, hogy a Fradi ott áll az álmai kapujában, és huszonöt év után újra bejuthat a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Hajnal tökéletes párost alkot Szergej Rebrov vezetőedzővel: mindent megtesznek azért, hogy sikeres legyen a csapat a nemzetközi porondon. Rebrov nagyon aprólékos munkát végez, hihetetlen jól szervezett csapatot rakott össze. Öröm nézni a Fradi játékát.

– Mi a mostani Ferencváros legnagyobb erőssége?
– A fegyelmezettség, és a terhek elosztása. Minden játékos fel van készítve a legapróbb részletekre, az ellenfelek feltérképezése egészen magas színvonalon működik. A támadók ugyanúgy kiveszik a részüket a védekezésből, mint a csapat többi tagja. Rebrov mentálisan is segített a labdarúgóknak, én ennek tudom be, hogy nem egy vagy két embertől függ a csapat sikere. Az előző szezonban Alekszandr Zubkov, később Isael, most pedig Tokmac Nguen tud segíteni, persze a többiek is elvégzik a rájuk szabott feladatot.

– Rebrov kétszer nyert bajnokságot, az előző szezonban az Európa-liga csoportköréig vezette a csapatot, idén az EL már biztos, de akár a Bajnokok Ligája főtáblája is összejöhet a Ferencvárosnak. Rebrov eddigi magyarországi teljesítménye lenyűgöző, nem véletlenül jelentkezett be érte korábbi csapata, a török Fenerbahce. Meg tudja őt tartani a Fradi, aki ha ilyen eredményesen folytatja, válogathat az ajánlatok közül?
– Rebrov előtt le a kalappal. Mint említettem, sikert sikerre halmoz nálunk, az NB I-ben idén is a Fradi az első számú favorit, és a nemzetközi porondon is fantasztikusan helyt áll a csapat. Rebrov tökéletes körülmények között dolgozhat, és ahogy hallom, szeret Budapesten élni a családjával. Hosszú távra tervez, talán ő is érzi, hogy nagyot alkothat. Kialakíthat egy olyan csapatot, amely évről évre eljuthat valamelyik nemzetközi sorozat főtáblájára. Szerintem ez a lehetőség biztosan motiválja.

– A ma este kezdődő Molde elleni párharc tétje a BL-csoportkör. Hogy látja az esélyeket?
– Izgalmas és érdekes meccsekre van kilátás. Most a Fradi lesz abban a helyzetben, mint korábban ellene a Celtic vagy a Dinamo Zagreb: ő lesz a mérkőzés esélyese. Ez mentálisan teljesen új helyzet, amivel az idei sorozatban még nem szembesült. De ismerve a szakmai stáb és Szergej Rebrov felkészültségét, ez reményeim szerint nem lehet probléma. Minden esély megvan arra, hogy 1995 után újra a Bajnokok Ligája csoportkörében játsszon a Ferencváros.

Szilágyi László - www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések