Nem udvariaskodnak, azért jöttek, hogy legyőzzék a Fradit

 Arc az van! Gyerünk srácok, mutassuk meg!

A Dinamo Zagreb edzője, Zoran Mamić és szlovén válogatottja, Petar Stojanović is magabiztosan nyilatkozott a Ferencváros elleni BL-selejtező előtt. Elismerték, hogy erősödött a két csapat tavalyi találkozója óta a Fradi, de ez nem változtat a terveiken: győzni érkeztek Budapestre. 

– Nehéz meccsre számítok, de már előzőleg kitűztük a célt, hogy be akarunk jutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ehhez pedig nyernünk kell a Ferencváros ellen – jelentette ki határozottan Zoran Mamić, a Dinamo Zagreb edzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Tavaly a horvát bajnok az Üllői úton 4-0-s győzelmet aratott, összesítésben pedig 5-1-gyel jutott tovább a Fradi ellen, de akkor még nem Mamić volt az edző, és már Dani Olmo is az RB Leipzigben futballozik.

– Voltak változások a keretben – ismerte el Mamić. – Adtunk el játékosokat komoly összegért, de a terveink szerint halad a csapat fejlődése. Megnéztük nemcsak a tavalyi meccseket, hanem a Ferencváros legutóbbi találkozóinak felvételeit is. Jó eredményei voltak a csapatnak az utóbbi időben, ahogy nekünk is. Az elmúlt hétvégén rangadót nyertünk Horvátországban, önbizalommal telve várjuk a meccset.


 

A Dinamo a Gyurcsó Ádámmal felálló Hajduk Split otthonában aratott 2-1-es győzelemmel hangolt a szerdai BL-selejtezőre. Most újból idegenben kell helytállnia. – Nem optimális a helyzet, az előző selejtezős körben is idegenbe kellett utaznunk a Kolozsvár ellen, és most megint. Nem foglalkozunk ezzel, az a fontos, hogy úgy lépjünk pályára, győzni akarunk – hangoztatta Mamić, aki a kérdés koronavírusra vonatkozó részére nem válaszolt. Mint ismert, a Dinamónál volt fertőzés az elmúlt időszakban.

A csapat szlovén válogatott jobbhátvédje, Petar Stojanović tavaly mindkét Ferencváros elleni meccset végigjátszotta, de nem érezte szükségét a felvételek visszanézésének. – Őszinte leszek, nem néztem újra a meccseket, viszont jól emlékszem, milyen volt a magyar csapat ellen játszani – árulta el. – Látjuk, hogy azóta erősödött a Ferencváros, de tele vagyunk önbizalommal, és győzni jöttünk Budapestre.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések