Óriási pénzt keresett már eddig is a Fradi

A Molde ellen minimum 5,5 milliárd a tét! Hajrá Fradi!

2,3 milliárdot már megkeresett a Ferencváros az eddigi bravúros BL-szereplésével, de nyilván a csoportkör kecsegtet az igazán nagy bevétellel. Ennyi a különbség a BL és az EL főtáblája között anyagilag. 

Mint ismeretes, a Ferencváros szerdán, a Dinamo Zagreb 2-1-es hazai legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőinek utolsó körébe, a rájátszásba, ahol a norvég bajnok Molde ellen, már kétmérkőzéses párharcban vívhatja ki az FTC, hogy 25 év után ismét a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján játszhasson.

Az eddigi három győzelemmel, a Djurgarden, a Celtic és a Dinamo Zagreb kiejtésével a Fradi már 6,4 millió eurót, azaz mintegy 2,3 milliárd forintot keresett – ennek a nagyrésze, 5 millió euró a playoff-körbe jutásért járt.

Ha a BL-csoportkörbe jut a Fradi…

A földrész 32 legjobb futballcsapata közé kerülése pedig nem csak szakmailag és presztízsben, de anyagilag is hatalmas lökést adhatna a zöld-fehéreknek. A főtáblára jutásért ugyanis 15,25 millió eurót, azaz hozzávetőlegesen 5,5 milliárd forintot fizet az UEFA, majd a csoportmérkőzéseken elért minden győzelem 2,7, a döntetlen pedig 0,9 millió eurót ér.


 

Ehhez járna még egy, az UEFA rangsorában elfoglalt helyezés alapján kiosztott támogatás (ez is minimum 1,1 millió euró), illetve a televíziós és marketing-bevételekből is nagyon komoly összeg juthatna a Ferencvárosnak.

Ha az EL-főtáblára jut a Fradi…

Ha a Fradi nem tudna felülkerekedni a Moldén, akkor az Európa Liga főtábláján folytatja a magyar bajnok (ahol tavaly is járt). Ebben az esetben az eddig megkeresett 6,4 millió euróhoz jön még az EL-részvételért 2,92 millió euró (mintegy 1 milliárd forint), illetve a csoportmérkőzéseken győzelmenként 570 ezer, döntetlenenként pedig 190 ezer euró jár a kluboknak.

www.csakfoci.hu

 

 

Megjegyzések