Orosz Pál a BL-pénzekről, az igazolásokról és a Puskásba költözésről

 “Ha a Real Madridot megkapnánk…” 

Az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint új dimenziók nyílhatnak meg a Ferencváros előtt anyagilag és szakmailag is, ha bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ugyanakkor egyelőre csak a Molde elleni párharc a téma a klubnál. 

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója hosszabban beszélt a Bajnokok Ligájáról, a Molde elleni közelgő párharcról, Hajnal Tamás szerepéről, a szurkolókról az európai pénzekről és az átigazolásokról is.


A Molde elleni párharcról

Mindig tisztelni kell az ellenfelet. Sokan belefutottak abba, hogy örültek nekünk, aztán mi mentünk tovább.

Mi nem örülünk senkinek, hanem felkészülünk abból, akit kapunk és megpróbáljuk a maximumot kihozni.

Most már két mérkőzés lesz, eddig egy meccsek voltak, talán ez is segített nekünk valamilyen szinten. Abban az esetben, ha valaki erősebb csapat ellen játszik , akkor egy mérkőzésen könnyebb túljutni, mint kettőn. De azért nagy fegyvertény, hogy itt vagyunk. Ha úgy nézzük, egy fél csoportkört már lejátszottunk. Nagyon fel fogunk felkészülni a Moldéból – nyilatkozta a vezérigazgató a Origo “Szpíker Korner” nevet viselő podcastjában.

Hajnal Tamásról és az átigazolásokról

Tamásnak a személye nagyon fontos a klubban, nagy kapcsolatrendszerrel rendelkezik, szépen elkapta a ritmust és “bedolgozta” magát. Az átigazolásokkal kapcsolatos döntések azok továbbra is közösen születnek meg. Nem úgy van, hogy valaki bedob egy játékost és leigazoljuk. 


 

Minden játékosról mindig közösen döntünk. 100 százalékosan nem lehet igazolni, nagyobb klubokban sem, nálunk sem – mindig van olyan, aki nem válik be.

Nem feltétlen azért, mert nem rendelkezik megfelelő kvalitásokkal, hanem egyszerűen csak nem tud beépülni és érvényesülni a játékrendszerben. Tudjuk, milyen posztokra akarunk igazolni, és azt is, hogy ki mehet el, mert adott esetben nem hosszabbítunk vele, vagy épp érdeklődés van iránta. Az ő pótlását idejekorán meg kell kezdeni. Ezen dolgozik egy scout-hálózat, amely folyamatosan figyeli a játékosokat, hogy a végén ne legyen kapkodás belőle.

Tilos passzolni Hajnal Tamással: “Felzárkóztunk az európai középmezőnyhöz” – a Fradi megváltozott játékospolitikájáról, a BL-csoportkörről és Szoboszlairól

BL-pénzek: Új lehetőségek

Egy BL-szereplés anyagi vonatkozásában is új dimenziót nyithat az igazolások tekintetében is, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező évekre tovább tudnánk erősödni. Megvannak persze azok a korlátok, amiket nem lehet átlépni: kissé utópisztikus, hogy a Fradi egy Manchester United vagy a Chelsea szintjén legyen rövid időn belül. Sportszakmailag szintén egy lépés lenne a csoportkör, hiszen akkor könnyebben lehetne idehozni játékosokat, akik alapból nem biztos, hogy idejönnének. Itt állunk a BL kapujában és szeretnénk belépni (…) Mindenkinek megvan a helye, mindenkinél megvan az a polc, ahol kényelmesen érzi magát. Szeretnénk kilépni a komfortzónánkból, és most, hogy már biztos az EL-csoportkör, akkor szeretnénk bekerülni a BL-főtáblára is. Itt már nemcsak a bekerülési bónuszok, hanem a pontpénzek is egészen mások.

A BL-ben ötször annyi pénzt lehet keresni, és itt nem bízzák a véletlenre, hogy ki kerülhet be. Két meccsen jobban kijön a differencia a két csapat között, mint egy meccsen.

Akár a Puskás Aréna is lehet az otthonuk

Ez is egy utópisztikus gondolat, jelen pillanatban az a felállás, hogy nem jöhetnek be a nézők. Ha megváltozna – adja Isten, hogy változzon meg – akkor ez egy külön történet lesz. Továbbra is úgy gondolom, az otthonunk a Gropuama Aréna, amelynek olyan hangulata van, ami párját ritkítja. Ha nem is engedélyezett telt ház, hanem csak egyharmad ház, akkor is egy hatalmas előnyt jelentenek számunkra a saját szurkolóink.

Ha egy Real Madridot megkapnánk, akkor lehet elgondolkodnánk ezen, de egyelőre még nem tartunk ott, most a Moldéra kell koncentrálnunk.

A zártkapus meccsekről és a szurkolókról

Meghatározták, hogy hány méterre lehetnek a stadiontól, mit és hogyan csinálhatnak, nem láthatnak be és nem mehet be füst a stadionba. Ezek mind olyan dolgok, amit egyeztetni kell.  A játékosoknak borzasztó sokat jelentett, hogy ilyen sokan kijöttek a stadion mellé a Dinamo Zagreb ellen. Mindig is mondtam, fradistának lenni életérzés és egy életforma is.

www.csakfoci.hu

 

Megjegyzések