Rebrov nem tudja, hogy melyik meccset nézte a Molde edzője

 Ez igen Mester! Köszönjük!

A Ferencváros győzelemmel felérő, gól nélküli döntetlent játszott a Moldéval a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának visszavágóján, így az idegenben lőtt több góljának köszönhetően a magyar bajnok jutott be a BL csoportkörébe. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Fradi edzője a Moldét irányító kollégája mondatára is reagált. 

– Először is gratulálok a Ferencvárosnak – kezdte értékelését Erling Moe, a Molde vezetőedzője. – Csalódottak vagyunk, a játékosok mindig arról álmodoznak, hogy bejutnak a Bajnokok Ligájába. Norvégia legjobb csapata vagyunk, és ma is mi voltunk a jobbak a pályán 90 percig, ezért is nagy csalódás a mi szempontunkból az eredmény.


 

– Nem voltak jobbak – reagált Rebrov határozottan Moe kijelentésére. – Meg kell nézni az eredményt, ez a legfontosabb a futballban. Egyáltalán nem gondolom, hogy végig ők voltak a jobbak, nem tudom, mit látott az ellenfél. Igen, voltak helyzetei a Moldénak, főleg a végén, ettől függetlenül jól dolgoztunk védekezésben és támadásban egyaránt.

Rebrov beszámolóját közjáték szakította félbe: a Ferencváros labdarúgói megjelentek a sajtótájékoztatón, és örömittasan pezsgővel locsolták az edzőjüket. Mire az ukrán mosolyogva csak annyit mondott: – Uraim, ez egy sajtótájékoztató.

– Örömömben fogtam a fejem a lefújás után, mert tudom, hogy mennyire nehéz munkát vittünk véghez – folytatta Rebrov, miután a játékosok távoztak a teremből. – A Dinamo Kijevvel korábban alanyi jogon voltam ott a Bajnokok Ligájában, most viszont négy kőkemény körön küzdöttük végig magunkat. Büszke vagyok a játékosaimra.

A norvégok az első meccs miatt keseregtek, Moe szerint nem Budapesten, hanem Norvégiában dőlt el a továbbjutás kérdése.

– Az első meccs fáj jobban, mert idegenben a 0-0 jó eredmény lehetett volna – fogalmazott Moe. – Az, hogy hazai pályán három gólt kaptunk, sorsdöntő volt. Ma próbáltunk egyensúlyra törekedni, mert tudtuk, hogy ha gólt kapunk, nagy bajba kerülünk. Emiatt minél később akartunk kockáztatni, és leginkább a pontosság hiányzott a játékunkból.

Erling Moe kérdésünkre elárulta, hogy a két meccs alapján mennyire érzi felkészültnek a Ferencvárost a Bajnokok Ligája csoportkörére.

– Úgy gondolom, hogy a Ferencváros jó csapat, és minőségi játékosokkal rendelkezik – válaszolta a Molde edzője. – Ha megnézzük a két klubot, a magyar bajnoknak dupla akkora a költségvetése, mint a mienk, de ezzel együtt is mindannyian kis halak vagyunk a Bajnokok Ligája nagy halaihoz képest. Ha a Ferencváros önmagát adja, és jó játékot nyújt, bármi megtörténhet ebben az óriási tengerben.

A Fradiból a játékosokat Botka Endre képviselte, aki a lehető legerősebb csoportba vágyik a BL-ben.

– Olyan nyomás volt rajtunk az elmúlt hetekben, amivel nehéz volt megbirkózni, hihetetlen, hogy be tudtunk jutni a BL-be – mondta a védő. – Erős csoportot szeretnék, mert akkor meglátjuk, hol a helyünk. Nincs kívánságom az ellenfeleket tekintve, legyenek a legerősebbek, és akkor mindenki álma megvalósul.

Sokaké már kedd este valóra vált azzal, hogy a Ferencváros 1995 után újra bejutott a BL-be, ahol a Debrecen 2009-es szereplését követően lesz újra magyar csapat.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések

  1. Le a kalappal a csapat, a vezetőség előtt!
    Ez valóban történelem...

    VálaszTörlés
  2. Le a kalappal a csapat, a vezetőség előtt!
    Ez valóban történelem...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése