Szétszedte a horvát sajtó a Dinamót a budapesti vereség miatt

 Nem kímélték őket!

„Dráma Budapesten – korábbi Lokosi-játékos ejtette ki a Dinamót!” – Ugyan a zágrábiak fogadkoztak, de a BL-főtábla elszállt és az El sincs még meg – írja a Sportske novosti internetes oldala. Hiába volt a horvátoknak is számos lehetőségük, illetve hiába voltak egy lépésnyire a playoffkörtől, mindezeket eljátszották – áll a megállapítás.

„Mindent tudtunk ellenfelünkről, de azt a gólt bizony nem vártuk – idézi a Dinamo vezetőedzőjét, Zoran Mamicot a lap. – Gratulálok a Ferencvárosnak, egyben sok szerencsét is kívánunk nekik a továbbiakra. A második félidőt kontrolláltuk, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de ezekből mi csak egyet használtuk ki, s hiába egyenlítettünk, ismét hátrányba kerültünk.”

Ahogy kifejtette, a hazai oldal nem állította volna őket taktikailag megoldhatatlan feladat elé, mégis már a 2. percben gólt kaptak, s egyből más irányt is vett a történet.

A Jutarnji list érdekes felütésben tárgyalja a Dinamo Zagreb második kapott gólját: „Meg kell nézni azt a hibát, melyet egy húszmillió eurós játékos vétett és a volt Lokomotiva-labdarúgó sorsdöntő helyezését…” Nehéz lesz megemésztenie a zágrábiaknak ezt a vereséget, míg a Ferencváros visszavágott a tavalyi kiesésért.


 

„Zoran Mamic könnyen kihullott onnan, ahol tavaly Bjelica még brillírozott” – szúr oda keményen a Vecernji list sportrovata a Dinamo mostani szakmai stábjának, és nem mulasztja el megjegyezni, hogy a „kékek” történetük során először estek ki az európai porondról magyar csapat ellen.

gol.dnevnik.hr portálja kommentárjában így indít: „Mamic saját magát „lőtte” lábon: az ifjabbik testvér nagyot hibázott, a Dinamo együttese nagyon rosszul nézett ki, és a java még csak most következik” – olvashatjuk Ivica Medo sorait. A legfájóbb, hogy a horvát kirakatcsapat abban a stadionban esett ki, amelyben az előző idényben szinte gálázott, igaz a mostani történet már Kolozsváron elkezdődött… Túlságosan is könnyedre vették a stílust a zágrábiaknál, s ennek itták meg a levét, de ahogy a világban és a labdarúgásban is az utóbbi egy évben óriási változások történtek, úgy a zágrábi kispadon is egy kisebb: nevezetesen már más ül azon…

www.tempofradi.hu

Megjegyzések