A Fradi ellen engedné vissza a szurkolókat a Camp Nouba a Barça

 Európa legnagyobb stadionjában lépünk pályára két hét múlva... Hajrá Fradi!

A Spanyolország kormánya által hozott jelenlegi törvények nem teszik lehetővé, hogy nézők előtt játszanak a klubok futballmérkőzéseket, de a Marca arról ír, hogy ez az FC Barcelona–Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportmeccsen megváltozhat. 

Bár az UEFA múlt csütörtökön engedélyezte, hogy a Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéseken a hazai csapat beengedhet szurkolókat a saját stadionjába, ehhez az adott klub kormányának beleegyezése is kell. Spanyolországban jelenleg csak zárt kapus mérkőzéseket rendezhetnek a csapatok a koronavírus-járvány miatt, a Marcára hivatkozva a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy mégis lehetnek nézők a Camp Nouban a Ferencváros ellen.

A spanyol lap szerint van rá esély, hogy a katalán egészségügyi szakemberek az UEFA illetékeseivel közösen arra a döntésre jutnak majd, hogy az október 20-án esedékes Barcelona–Ferencváros BL-csoportmeccsen már lehetnek nézők a Camp Nouban.


 

Egy másik lap, a Besoccer.com már arról ír, hogy a katalánok hajlandóak lennének még a harminc százalékból is engedni, és csak 25 százalékig megtölteni a stadiont – ahová vendégszurkoló az UEFA szabályzatai mellett sem vehetne jegyet.

„Ha az illetékesek engedélyezik, akkor megnyitjuk a stadiont a Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésekre. Természetesen még mindig az egészség az első, de mi mindent megteszünk. Ha megkapjuk az engedélyt, akkor készen fogunk állni. Remek hír lenne” – mondta a Barcelona alelnöke, Jordi Moix.

www.nso.hu

 

 

Megjegyzések