Elhalaszthatják a Mindenszentekre kiírt Vidi-Fradit

Levelet írt a polgármester az MLSZ-nek!

Székesfehérvár polgármestere szerint Mindenszentek napján futballmeccset tartani sem kegyeleti, sem közösségi, sem biztonsági, sem közlekedési, sem forgalomszervezési szempontból nem elfogadható.  

Mint ismert, hétfőn tette közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség az NB I 7-16. fordulójának kezdési időpontjait, így hivatalossá vált, hogy a MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC rangadót november 1-jén, 16:00 órakor rendezik.

Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy az élvonalbeli mérkőzést éppen Mindenszentek napján tartják, ezért halasztási kéréssel fordult az MLSZ, az MTVA és a Rendőrség felé is.


 

– Megítélésem szerint Mindenszentek napján futballmeccset tartani sem kegyeleti, sem közösségi, sem biztonsági, sem közlekedési, sem forgalomszervezési szempontból nem elfogadható. Főleg egy olyan stadionban, amelynek közvetlen szomszédságában több temető is található. Ezért levélben fordultam az MLSZ-hez, a két csapat vezetőségéhez, az MTVA-hoz és a rendőrséghez – olvasható a polgármester Facebook-oldalán, majd a bejegyzés így folytatódik. – Bár magam is futball és Vidi szurkoló vagyok, kegyeleti okokból nem tartom helyesnek, hogy bármilyen nagy sportrendezvényt tartsunk egy olyan napon, melyen a hazánk és városunk legtöbb polgára elhunyt szeretteire emlékezik. Magyarország két vezető csapatának rangadója is többet érdemel, racionális szempontból sem tartom tehát jónak a szervezők, közvetítők részéről, hogy arra a hétvégére időzítik a hazai futballélet egyik legfontosabb meccsét, amikor a legtöbben családi, kegyeleti kötelezettségeiknek teszünk eleget.

A polgármester hozzátette, ezen szempontokon túl pedig nyilvánvaló, hogy a meccs biztonsági és forgalmi intézkedései, a három temetőhöz is közel lévő stadion környékének, parkolóinak, az oda vezető utak lezárása, közben pedig mintegy tízezer szurkoló biztonságos irányítása Mindenszentek napján, vállalhatatlan terhelést okozna a környéken, és rengeteg konfliktushoz vezetne.

– Ezért tisztelettel kérem a Magyar Labdarúgó Szövetséget és minden érintett szervezetet, hogy tegyék át a mérkőzést egy alkalmasabb időpontra, annak ellenére is, hogy tudom: rengeteg szempontnak kell megfelelniük a versenynaptár összeállításakor. Székesfehérvár a múltban mindig készséges házigazdaként látta vendégül az ide érkező csapatokat és szurkolóikat, ez sajnos november 1-jén nem lenne biztosítható – zárult a polgármester bejegyzése.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után nem sokkal újabb fejleménnyel szolgált Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán. Bejegyzése szerint “a MOL Fehérvár már reagált is a megkeresésünkre és el tudná képzelni, hogy a Vidi-Fradi előző nap, azaz október 31-én kerüljön megrendezésre. Mi a hétvége egészét problémásnak látjuk, de persze már ez a változtatás is előrelépés lenne.

www.csakfoci.hu

Megjegyzések