Ennyit érnek a BL ellenfeleink - Döbbenetes számok!

De Mi vagyunk a Ferencváros!

Mint ismert, férfi labdarúgócsapatunk az ősz folyamán a Juventusszal, a Barcelonával és a Dinamo Kijevvel szerepel egy csoportban a Bajnokok Ligájában. Nemcsak sportszakmailag, de gazdasági szempontból is érdemes megvizsgálni, hogy a Fradi milyen imponáló számokkal rendelkező társasághoz tudott csatlakozni. A csoportkörbe jutott csapatok közül a mieink keretének értéke 24.25 millió euró a Transfermarkt szerint, míg legmagasabban értékelt játékosunk Oleksandr Zubkov kétmillió euróval. Ehhez képest nézzük, mennyit érnek ellenfeleink!

Bajnokok Ligája-csoportkörös ellenfeleink közül a felsorolást érdemes a katalánokkal kezdeni, ugyanis a Barcelona kerete éri a legtöbbet a csoportban, egészen pontosan 943.20 millió eurót, ami durván 39-szerese a Fradi keretének. Ez azt jelenti, hogy a katalánok több játékosa egymaga értékesebb a zöld-fehérek teljes játékosállományánál. Például a csapat kapusa Marc-André ter Stegen piaci értéke 72 millió euró, vagyis ő közel háromszor értékesebb Sergei Rebrov csapatánál. A német hálóőrön kívül további 14 labdarúgó múlja felül a Fradi értékét. Kimagaslik közülük Lionel Messi a maga 112 millió eurós értékével, ami a legmagasabb a katalán keretben.


 

A 36-szoros olasz bajnok keretének teljes értéke 28-szorosa a Fradiénak, egészen pontosan 683,20 euró. A torinóiaknál 12 labdarúgó haladja meg a Ferencváros teljes keretének értékét, például Paulo Dybala, akit a Transfermarkt kereken 80 millió euróra taksál. Utána következik Matthijs De Ligt 70 millió euróval, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára  az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo fért oda a maga 60 millió eurójával.

Végül következzen Sergei Rebrov korábbi csapata, a Dinamo Kijev. Az ukrán klub értéke nagyon hasonló a korábban, a Fradi által legyőzött Celticéhez (97.88 millió euró), egészen pontosan 96.80 millió eurót ér a kijevi gárda. Ebből is látszik, hogy a Dinamo kerete is közel négyszer annyit ér, mint a Ferencvárosé, azonban szemben a Juventusszal és a Barcelonával, egyetlen játékosuk értéke sem éri el a csapatunkét. A legértékesebb labdarúgójuk a maga 19 millió eurójával a 22 éves, 21-szeres ukrán válogatott Viktor Tsygankov.

www.fradi.hu

Megjegyzések