Lovrencsics Gergő: A szurkolóknak a Fradi a minden

 Gergő ez nagyon szép volt! Hajrá Fradi!

A 25 év után újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutó Ferencvárosnál járt az UEFA forgatócsoportja, hogy bemutassa a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev elleni mérkőzésekre készülő magyar bajnokot. A csapatkapitány Lovrencsics Gergő mellett az 1995-os BL-csapat egyik legendás játékosa is mesélt karrierje egyik legfontosabb góljáról.

A Ferencváros emlékezetes menetelés végén, a svéd Djurgardent, a skót Celticet, a horvát Dinamo Zagrebet, végül pedig a norvég Moldét legyőzve jutott be 25 év után újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az UEFA pedig, ahogy egy évvel ezelőtt az Európa-liga csoportkörét felvezetendő, ezúttal is forgatócsoportot küldött Budapestre, akiknek Lovrencsics Gergő, valamint az egykori a Real Madrid elleni csoportmérkőzésen gólt szerző Albert Flórián is nyilatkozott.


 

A jelenlegi kapitány beszélt arról, hogy a kimondott cél idén is az Európa-liga csoportkörének elérése volt, de persze nem bánja senki, hogy ezt sikerült túlteljesíteni. Külön kiemelte a két éve a csapatot irányító Szergej Rebrov munkáját, aki tökéletesen rakta össze a Ferencváros keretét és játékát.

"Amikor Szergej idejött, tudtam róla, hogy nagyszerű csatár volt, tehát úgy gondoltam, hogy oké, a támadással nem lesz gond. De ő nem csak a támadók szerepét látja át, minden posztot rendbe tett, a kapusoktól kezdve. Egyszerűen nincs olyan, amire ő ne lenne felkészülve. Nem tud egy ellenfél olyan dolgot csinálni, amire ő ne lenne felkészülve" – mondta Lovrencsics Gergő az ukrán szakemberről.

És persze beszélt a klubot és a szurkolókat összekőtő kapcsolatról, valamint a klubot jellemző hangulatról és a munkamorálról is.

A videóban megszólalt Albert Flórián, az 1995-ös BL-csapat játékosa is, aki visszaemlékszik a Real Madrid ellen lőtt parádés góljára, valamint a sérülésére is.

www.origo.hu

 

 

Megjegyzések