Messi, Ronaldo - Botka Endre: A harmadik helyet talán elcsíphetjük...

 Nem rezeltek be a srácok! Dibusz is megszólalt!

A Ferencváros jelenlegi labdarúgói, Botka Endre és Dibusz Dénes, illetve Hajnal Tamás sportmenedzser is megszólalt azután, hogy kiderült, a klub a Bajnokok Ligája csoportkörében a Juventussal, a Barcelonával és a Dinamo Kijevvel fog találkozni. 

Botka Endre, a Fradi védője így nyilatkozott a sorsolással kapcsolatban: Hihetetlen ez az egész! Minden idők talán két legjobb futballistája ellen játszhatunk! Azért bízom benne, hogy a harmadik helyet el tudjuk csípni, de nyilván nagyon óvatosan kell erről beszélni. Ez óriási! Minden labdarúgó, aki elkezd játszani, az az álma, hogy ilyen futballisták ellen, ilyen körülmények között játsszon. Én a sorsolás közben kezdtem felfogni, mi mindent csináltunk most, hogy mekkora dolog, hogy ilyen csapatok ellen tudunk játszani, és hogy ilyen csapatok között ott van a Ferencváros.


 

Dibusz Dénes, az FTC kapusa is izgatottan várja az összecsapásokat. – Sztárcsapatokat kaptunk a mai sorsoláson. Nem szeretnék, és nem is tudnék választani a Juventus és a Barcelona, illetve Ronaldo és Messi között, hiszen mindkét csapatnál sztárok hemzsegnek a keretben. Mindenkinek hatalmas élmény lesz az, hogy ellenük pályára léphet. Nagyon várom a találkozókat, és kíváncsian várom azt is, hogy mire leszünk ellenük képesek. Legyünk őszinték, ilyen szintű csapatok ellen még nem mérettettük meg magunkat. Ez szerintem mindenkinek egy nagyon jó teszt lesz, nagyon jó tanulási folyamat, és nagyon bízom benne, hogy megálljuk a helyünket.

Hajnal Tamás a csapatok elleni felkészülésről beszélt: Most Messi, Ronaldo, vagy adott esetben Coutinho játékát kell elemezni. De rájuk is ugyanúgy fel fogunk készülni, Szergej Rebrovnak az egyik nagy képessége, függetlenül attól, hogy a Puskás Akadémia ellen játszunk a hétvégén, vagy a Barcelona lesz az ellenfél, ugyanúgy meglesznek azok a szempontok, amik alapján fel fogunk készülni az ellenfélből. Természetesen tudjuk, hogy ez más színvonal és a mérkőzés képe másképpen fog kinézni. Biztosan kell majd szenvednünk ezeken a mérkőzéseken, úgyhogy ez mentális szempontból nagyon fontos lesz, hogy ezt el is fogadjuk, hogy tudjuk, mi a kihívó szerepében vagyunk itt, de meg kell próbálni, hogy abból a szerepből is lehet fájdalmat okozni az ellenfélnek.

A volt játékos azt is hozzátette, élvezni kell a kalandot, amit a Bajnokok Ligája jelent. – Igazi fociünnep ez, szeretnénk minden pillanatát kiélvezni, tanulni belőle, tapasztalatot szerezni, de az NB I jelenti a prioritást. Mert ahhoz, hogy jövőre hasonló sikereket tudjunk elérni, ahhoz a bajnoki címet meg kell védenünk.

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések