Rebrov elárulta Somalia góljának a titkát

 Nem köntörfalazott, nincs mit titkolnunk!

A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Ferencváros 2-0-ra legyőzte a nagy rivális Újpestet. Szergej Rebrov a második gólnak, Predrag Rogan a mutatott játéknak örült legjobban.  

Barcelona, Újpest, Dinamo Kijev, MOL Fehérvár, Juventus. Ennek a kéthetes sorozatnak a közepe felé tart a Ferencváros. A Bajnokok Ligája első fordulójában a csoda elmaradt, a hazai porondon viszont az első nagy rangadót magabiztos győzelemmel zárta a bajnoki címvédő.

– Tisztában voltunk vele, hogy ha elérjük a célunkat, a BL-főtáblát, az ilyen kemény sorozatterheléssel jár majd. Igyekszünk elosztani a terheket a játékosok között. Örülünk az öt cserelehetőségnek, amit ki is használunk – kezdte a Fradi edzője, Szergej Rebrov. – A játékosok felfogták, hogy az Újpest elleni meccs mennyire fontos a szurkolóinknak, és ennek megfelelő komolysággal vetették bele magukat a küzdelembe. Helyzeteket dolgoztunk ki, kontroll alatt tartottuk a meccset. Nem voltunk hibátlanok, elvégre nem mi vagyunk a Barcelona, de elégedett vagyok a játékunkkal, és megérdemeltük a győzelmet.


 

Az FTC második gólját Somália szerezte szöglet után. Rebrov elárulta, mennyi munka rejlett a találat mögött.

– Nagyon megérdemelték a fiúk azt a gólt, mert sokat foglalkoztunk ezzel a szögletvariációval az utolsó edzésen. Mindig készülünk a rögzített helyzetekre, a különböző támadó és védekező mozgásokra, és nagyon örültem ennek a találatnak, mert pontosan így gyakoroltuk be ezt a szögletet.

Ami az egyik oldalon öröm, az a másikon bosszúság. Predrag Rogan, az újpesti vezetőedző szerint csapata túlságosan megkönnyítette a Ferencváros dolgát.

– Két könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek. Az első találat előtt nem készültünk el időben a cserével, ezért csak tízen voltunk a pályán. A második gól előtt pedig teljesen elfeledkeztünk Somáliáról. Mi kihagytuk a helyzeteinket, a tizenegyest is, sajnos ez benne van a futballban.

Habár a 2-0-s vereség nyilvánvalóan nem tette boldoggá, Rogan a csapata játékával elégedett volt.

– Büszke vagyok a fiúkra, mert megmutatták, mire képesek. Jó meccset játszottunk, egy nagyon erős csapat otthonában, ami azt jelzi, hogy jó úton haladunk. Az elszalasztott lehetőségeken már kár rágódni, ez már történelem, a pozitívumokat viszont meg kell őriznünk, és akkor sikeresek lehetünk.

www.magyarnemzet.hu


Megjegyzések