Rebrovnak átmenetileg tizenkét játékosáról is le kell mondania

 A Mesternek főhet a feje!

A Ferencváros hozta az egyszerre kötelező és presztízsmeccset, 2-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát. A Bajnokok Ligája csoportkörével ékesített nagy menetelés előtt a játékosok két hét pihenőt kapnak – már aki, persze, Szergej Rebrov együttese összesen tizenkét játékost ad a különböző válogatottakba. 

A Bulgária – és majd Szerbia és Oroszország – elleni mérkőzésekre készülő magyar válogatottba három fradista kapott meghívót Marco Rossitól: Dibusz Dénes, Botka Endre és Sigér Dávid; kisebb meglepetésre Lovrencsics Gergő ezúttal kimaradt.


 

Az ukrán válogatottba két játékost ad a Ferencváros: Ihor Haratint és Olekszandr Zubkovot. Előbbi szeptemberben a Spanyolország elleni Nemzetek Ligája-találkozón – amelyet 4-0-ra elvesztett Andrij Sevcsenko együttese – debütált, utóbbi akkor sérülés miatt nem csatlakozhatott a kerethez, a soron következő találkozókon ő is bemutatkozhat a válogatottban. Ukrajnára kemény sorozat vár: előbb Franciaországgal játszik felkészülési mérkőzést, majd Németország és ismét Spanyolország vár rá a Nemzetek Ligája A divíziójában.

A bosnyák válogatottban is két ferencvárosi szerepel, Eldar Civic és Adnan Kovacevic, utóbbi még Moldéban megsérült, azóta nem játszott.

Miha Blazic újra meghívót kapott a szlovén válogatottba, amelyben eddig hétszer szerepelt, Lasa Dvali az örményben már 14-szer, Myrto Uzuni az albánban pedig nyolcszor.

S ezzel még nincs vége a felsorolásnak! A Bajnokok Ligája selejtezőjében mutatott jó formájának köszönhetően Tokmac Nguen bemutatkozhat a norvég nemzeti együttesben, a nemrég igazolt Róbert Mak – sajnos tapasztaltuk a saját bőrünkön – alapember a szlovák válogatottban.

A légiósok közül Aïssa Laïdouninak, Marcel Heisternek, de még Franck Bolinak is nehezebb dolga van, a francia, a horvát és az elefántcsontparti válogatottba az NB I-ből szinte lehetetlen bekerülni.

Rebrov statisztikája

Szergej Rebrov közvetetten elismerte, hogy a Puskás Akadémia elleni, vasárnap esti mérkőzésre – amelyet 2-1-re megnyert a Fradi – különös figyelemmel készültek. A Magyar Nemzet kérdése – fűtötte-e a revansvágy amiatt, hogy az előző idényben egy vereség mellett kétszer döntetlent játszottak a felcsútiakkal – nem érte meglepetésként. – Ismerjük a statisztikát – kezdte a válaszát, majd a saját szemszögéből logikusan így folytatta: – Hat mérkőzésen csupán egyszer győztük le korábban a Puskás Akadémiát. Azon a hat meccsen, amióta Rebrov az FTC vezetőedzője. – A Puskás szereti irányítani a játékot, birtokolni a labdát, erre most nem volt esélye, végig fölényben futballoztunk – tette hozzá az ukrán tréner.

Így volt. Ezt még Hornyák Zsolt, a vendégek edzője is elismerte. – Nem tudatosan álltunk vissza, a Fradi ránk erőltette az akaratát. Szokatlanul sokszor vesztettük el a labdát, ezen mindenképpen változtatnunk kell – jegyezte meg Hornyák Zsolt. A játékosai mentségére szól, hogy a koronavírus okozta kényszerpihenő miatt sokat kihagytak.

Novák Miklós - www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések