Több a sztárcsapat a második kalapban, mint az elsőben

Egyre fokozódik az izgalom! Hajrá Fradi!

Ma 17.00-tól az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni központjában sorsolják a Bajnokok Ligája 2020–21-es idényének csoportbeosztását. A Ferencváros a negyedik kalapból várja a procedúrát, így összekerülhet a harmadik kalapba sorolt osztrák Salzburggal, Szoboszlai Dominik csapatával vagy az RB Leipziggal is (Gulácsi Péter, Willi Orbán). Érdekesség, hogy a műsodik kalapban több a sztárcsapat, mint az elsőben. 

A Salzburg magabiztosan vette az utolsó akadályt, 3-1-re legyőzte a visszavágón az izraeli Makkabi Tel-Avivot, s ott van a 32-es főtáblán. Szoboszlai 11-esből újabb gólt szerzett.

A Slavia Prága viszont elbukott a dán Midtjylland ellen, így Közép-Európát csupán a Ferencváros és a Salzburg képviseli a főtáblán. Sőt, a poszt szovjet övezetre szűkítve a Fradi az egyetlen közép-európai csapat a 32-es mezőnyben – Ukrajna és a Dinamo Kijev (hát még a Sahtar Doneck) már egyértelműen Kelet-Európa.


 

A szokásos rend szerint a mezőnyt négy-négy angol, német, olasz és spanyol klub alkotja, továbbá három-három francia és orosz, valamint két ukrán. Érdekesség, hogy egyetlen portugál csapat került be, a Porto, továbbá egy-egy holland, dán, belga, görög, török, osztrák és magyar.

Az is szokatlan, hogy a második kalapban több a sztárcsapat, mint az elsőben. Az első kalapból ugyanis szigorú mérce szerint a Sevilla, a Porto és a Zenit is kilóg, míg a másodikból csak a Sahtar Doneck.

A Fradin kívül az RB Leipzigban van magyar játékos (kettő is, Gulácsi Péter és Willi Prbán), valamint a Salzburgban (Szoboszlai Dominik). Mindkettővel eleve nem kerülhet össze a Ferencváros, mert a Leipzig és a Salzburg is a harmadik kalapból várja a sorsolást.

A beosztás:

1. kalap:
Bayern München (német)
Sevilla (spanyol)
Real Madrid (spanyol)
Liverpool (angol)
Juventus (olasz)
Paris Saint-Germain (francia)
Zenit (orosz)
Porto (portugál)

2. kalap:
Barcelona (spanyol)
Atlético Madrid (spanyol)
Manchester City (angol)
Manchester United (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)
Borussia Dortmund (német)
Chelsea (angol)
Ajax (holland)

3. kalap:
Dinamo Kijev (ukrán)
Salzburg (osztrák)
RB Leipzig (német)
Internazionale (olasz)
Olimpiakosz Pireusz (görög)
Lazio (olasz)
Atalanta (olasz)
FK Krasznodar (orosz)

4. kalap:
Ferencváros
Lokomotiv Moszkva (orosz)
Olympique Marseille (francia)
FC Bruges (belga)
Borussia Mönchengladbach (német)
Istanbul Basaksehir (török)
Midtjylland (dán)
Rennes (francia)

www.magyarnemzet.hu

 


Megjegyzések