Ez a nap is eljött: ma Gera Zoltán lesz a válogatott edzője

Ez az Gerzson!  Hajrá Magyarok! Hajrá Fradi!

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a ma 20.45-kor kezdődő Szerbia elleni Nemzetek Ligája-találkozón Gera Zoltán irányítja a magyar válogatottat, miután a koronavírusos szövetségi kapitányt, Marco Rossit legutóbb Izland ellen helyettesítő Cosimo Inguscio is megfertőződött. 

Az MLSZ a Twitter-oldalán számolt be arról, hogy pozitív lett a koronavírustesztje Ingusciónak, aki ezért azonnal távozott a válogatott bázisából, Telkiből. A napi tesztelés során mindenki más eredménye negatív volt. Mivel a szövetségi kapitány, Marco Rossi már az Izland elleni Euróapa-bajnoki pótselejtezőn sem lehetett a csapat mellett koronavírus-fertőzés miatt, most pedig az első számú helyettese is kidőlt a sorból, Gera Zoltán veszi át az irányítást a Szerbia elleni NL-meccsen.


 

Az U21-es válogatott edzőjeként a szövetség alkalmazásában álló Gera az Izland elleni mérkőzés előtt csatlakozott a felnőttválogatott szakmai stábjához Rossi kiesése miatt. A korábbi 97-szeres válogatott labdarúgó pénteken a nyolcadik meccsén aratta az első győzelmét az U21-es csapattal, amely Oroszország korosztályos együttesét győzte le 2-0-ra. Ma este pedig a felnőttválogatott élén debütál.

Az is kiderült, hogy a csapatkapitány, Szalai Ádám az Izland elleni mérkőzésen térdsérülést szenvedett, ezért biztosan nem játszhat a Szerbia és a szerdai, Törökország elleni találkozókon, így vasárnap reggel visszautazott német klubcsapatához, a Mainzhoz.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések