Isael őszintén beszélt a Fradiról

 Ez igen! Jó lesz ez Isa! Hajrá Fradi!

A zöld-fehérek légiósa, Isael dél-amerikai házában gyűjti az ereklyéket, a Juventustól elszenvedett vereségen a rutinja segített túllépni.

– Több mint két nap eltelt a Juventustól elszenvedett vereség óta. Túlléptek a történteken?
– Ahogy a pénteki edzésen láttam a csapattársaimon az öltözőben, azt mondhatom, igen – felelte lapunknak Isael, miután a Ferencváros szerda este a BL csoportkörében idehaza 4–1-re kikapott az olasz együttestől.


 

– És ön milyen típus: éjszaka őrlődik, emészti magát, vagy könnyebben túljut az ilyen vereségeken?
– Vagyok már annyira rutinos, hogy tudjam, nem éri meg napokig ezen gondolkodni. Elmúltam harminckettő, megéltem egy-két csatát, Brazílián kívül játszottam Kínában, Portugáliában, Oroszországban és Kazahsztánban, és bár a Juventus elleni valóban pályafutásom egyik legemlékezetesebb csatája volt, az ilyen vereségeken is túl kell lépni. A mérkőzés után nehezen jött álom a szememre, sokáig forgolódtam, de a másnapi edzésen már nem emésztettem magamat.

– Utólag jutott valamire, mármint hogy miért hibáztak többet a megszokottnál? Idegesség, fáradtság lehetett az oka?
– Az idegesség számlájára nem írnám. Kétségtelen, nagy nap volt a szerdai mindannyiunknak, de ennyi erővel a Barcelona elleni idegenbeli találkozón még nyugtalanabbnak kellett volna lennünk. Nem tudom, mi volt a hibák oka, a szakmai stáb alighanem elmondja az álláspontját. Az ilyen bakik benne vannak a játékban, egyetlen futballista sem tud hiba nélkül lehozni egy idényt. Megerőltető időszak közepén vagyunk, sorra játsszuk a fontos mérkőzéseket, nem csoda, hogy a koncentráció néha kimarad. A Juventus jó csapat, ezt szerdán is bizonyította, minden rossz megoldásunkat könyörtelenül kihasználta. A vereség ellenére feledhetetlen este volt, a szurkolók ezúttal is kitettek magukért.

– Milyen volt Cristiano Ronaldo ellen futballozni?
– Nekem is ez volt az első meccsem ellene. Megtiszteltetés volt, mégiscsak ötszörös aranylabdás futballistáról beszélünk. A tudását pedig senkinek sem kell bemutatni.

– A Fradi gólszerzője, Franck Boli a francia Adrien Rabiot-val cserélt mezt. Ön megtartotta a sajátját?
– Giorgio Chiellinivel cseréltem. A találkozó után egymás mellett sétáltunk a pályán, megkérdeztem, nekem adja-e a mezét, ő meg örömmel megtette. Idehaza másnap a két fiamnak is mutattam a Juventus-mezt, a jó futballt ők is szeretik, a meccsünket a televízióban nézték odahaza. A dresszt nem adtam nekik, a fontosabb találkozókról kapottakat rendre megőrzöm magamnak, a Chiellini-mez is a brazíliai otthonom falán köt ki.

– Vasárnap máris jön az újabb kihívás, az elmúlt idény meglepetéscsapatát, a Mezőkövesdet fogadják. Fizikailag készen állnak az újabb mérkőzésre?
– Ebben biztos vagyok! Fáradtságra nem lehet hivatkozni. A Mezőkövesd jó, veszélyes csapat, vasárnap nagyon oda kell figyelnünk. Az idén egyelőre nem jönnek neki úgy az eredmények, de még véletlenül sem szabad félvállról vennünk az ilyen találkozókat, mert az könnyen megbosszulná magát. Ha jövőre is a Bajnokok Ligájában szeretnénk indulni, az idény végén aranyérmesnek kell lennünk. Biztos vagyok benne, vasárnapra frissek leszünk, és készen állunk az újabb kihívásra. Nemcsak testben, hanem lélekben is.

www.nso.hu

 

Megjegyzések