Rebrov nem várt helyről kapott hatalmas bókot

Nem hiába: ő a Mester! Hajrá Fradi!

A labdarúgó Bajnokok Ligájában érdekelt Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás szerint a magyar NB I-ben is tudnak fejlődni a játékosok, ez mindössze alázat és motiváció kérdése. Ha megfelelő ajánlat érkezik a télen Nguen Tokmacét, akkor a Fradi mérlegelni fogja a lehetőségeket. 

Az utóbbi két évtized magyar tapasztalatai alapján Hajnal Tamás sem gondolta volna két éve, amikor aktív pályafutása befejezése után kinevezték a Ferencváros sportmenedzserének, hogy a 2020–21-es szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet a csapata. Hajnal a Képes Sportnak adott interjúban elárulta, ma már nem vágyik vissza a pályára, éppen elég teendője van, és bőven elég neki, ha látja az örömöt a szurkolókon és a játékosokon.


 

A játékosként 59-szeres válogatott korábbi középpályás szerint döntő volt, hogy az idei szezon előtt tudatosan törekedett klubja a csapat keretének kialakítására, a rajtot megelőző edzőtáborokban már ott voltak a nyáron szerződtetett labdarúgók, így volt idő őket beépíteni a csapatba. A játékosok kiválasztása kapcsán Hajnal elmondta, hogy nem feltétlenül a földrajzi közelség és az életkor a döntő szempont. Tokmac Nguen, a Fradi jelenleg legtöbbre taksált játékosa a norvég bajnokságból érkezett az Üllői útra. A fiatalokban megvan a lehetőség, hogy fejlődjenek, de kockázatot is rejt a leigazolásuk. Hajnal a Dinamo Zagreb védőjét hozta fel példának.

– A tizennyolc esztendős Josko Gvardiolt nyilván nem véletlenül szerződtette az RB Leipzig, ám a BL-selejtezőben éppen ellenünk hibázott nagyot, az akció végén pedig megszereztük a győztes gólt. Az idősebb játékosoknak nagyobb tapasztalatuk van, talán jobban érzik, hogy az adott pillanatban mire van szükség tőlük a pályán, úgyhogy inkább az egyensúlyt kell megtalálni a fiatal és az idősebb labdarúgók között – indokolt a sportvezető.

Hajnal kijelentette, hogy ha még futballozna, akkor szívesen szerepelne Szergej Rebrov csapatában. A Fradi edzője taktikailag felkészült, sokat fejlődnek a keze alatt a játékosok. S hogy meddig marad Rebrov a Ferencvárosnál? – Erről őt kellene megkérdezni. A klub sikerei természetesen az ő munkáját is igazolják, ahogy a játékos, úgy a vezetőedző is szóba kerülhet más kluboknál. Minden embernek magában kell eldöntenie, hogy mikor érkezik el a pillanat, amikor új kihívásokra vágyik, és valami mást is szeretne kipróbálni. A mindennapi munka során viszont azt látom rajta, hogy ugyanolyan motivált és elkötelezett, mint a kinevezése után volt. Többször elmondta ő is, mennyire jól érzi magát Budapesten. Egyébként véleményem szerint az is az egyesület sikere, ha a labdarúgók mellett a szakvezetőnek is képes megadni a lehetőséget, hogy adott esetben magasabb szintre lépjen – fogalmazott a sportmenedzser.

Az interjúból kiderül, hogy a sportmenedzser véleménye szerint melyik volt a Fradi idei legjobb meccse a Bajnokok Ligája csoportkörében, és mi kell ahhoz, hogy jövőre is az elitligában szerepeljen az NB I-et jelenleg magabiztosan uraló zöld-fehér csapat.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések

  1. ez abaj sok Magyar clubbal van egy jó vagy több játékosuk akik hozzák az eredméyt akkor mindjárt el kell adni sok külföldi csapat pont így tartja össze a csapatot ezért eredményesek hajrá Fradi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése