Dibusz Dénes sörözhet egy jót Lionel Messi jóvoltából

Elitklubba került Dénes!

Lionel Messi kedden megdöntötte a brazil Pelé egy klubban szerzett gólokra vonatkozó 643-as rekordját. A Budweiser sörgyár úgy döntött, minden kapusnak küld egyedi palackozású sört, aki „szenvedő alanya” volt a 644 gólnak, mindenkinek annyi üveggel, ahányszor mattolta őt az argentin. Akad magyar érdekelt is, Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa az ősszel a Bajnokok Ligájában érdemelte ki az ajándékot.

Dibusz Dénes sajátos klubnak lett a tagja. Százhatvanan tartoznak bele, két közös van mindannyiukban, és a kettő összefügg egymással: kapusok és kivétel nélkül valamennyien gólt kaptak Lionel Messitől. Hogy ez mennyire kétes dicsőség, azt mindenki döntse el maga, mondjuk a Ferencváros kapusa a közelmúltban talán még nem is álmodott arról, hogy egyszer szembenézhet a hatszoros aranylabdás argentinnal, tehát utólag már aligha bánja azt a barcelonai BL-meccsen bekapott gólt. Sőt talán már úgy gondolja, akár több is lehetett volna, feltéve, hogy szereti a sört.


 

Ennek azért van jelentősége, mert a Barcelona kedden háromgólos győzelmet aratott a Real Valladolid otthonában a spanyol bajnokság soros mérkőzésén. A harmadik találatot Lionel Messi jegyezte, amivel megdöntötte a fekete gyöngyszem, a brazil Pelé egy klubban szerzett gólokra vonatkozó 643-as rekordját, tehát 644-szer tett boldogtalanná egy kapust. A Budweiser nevű amerikai sör gyártói pedig a rekorddöntés után minden egyes kapusnak, aki Messi 644 barcelonai góljából akár egyet is kapott, küldtek egy vagy több egyedi, díszdobozos, sorszámmal ellátott sört, és Dibusz Dénes azért jogosult az ajándékra, mert a Barcelona elleni 5-1-es októberi Bajnokok Ligája-meccsen Lionel Messi is a hálójába talált.

Az érintettek közül a leghíresebbek, például az Atlético Madrid szlovén klasszisa, Jan Oblak vagy a Juventus-legenda Gianluigi Buffon fogadták a nem mindennapi ajándékot, fotózkodtak is vele, ahogyan a Chelsea játékosa, Kepa Arrizabalaga is.

Aki több gólt kapott Lionel Messitől, az nyilván több sört is kapott. A nyolcszoros német válogatott Bernd Leno például sohasem játszott egy bajnokságban az argentinnel, csak a Bajnokok Ligájában akadtak össze, és 2012. március 7-én egy jó kis sörözésre elegendő gólt szedett össze, amikor a katalánok 7-1-re legyőzték a Leverkusent, és Messi négyszer mattolta őt. Szóval ha Dibusz Dénes kedveli a folyékony kenyeret, akkor, ha az eredményen nem is változtathatna, bizonyára sajnálja, hogy a Barcelona öt gólját nem egy futballista, történetesen Lionel Messi szerezte…

Pajor-Gyulai László - www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések