Rebrov köszöni, jól van, és a Fradi magyarjait dicsérte

 A Mester kiugrasztotta a nyulat a bokorból!

Somália várta volna Messit, Rebrov viszont nem érzi azt, hogy az argentin sztár hiányában sokkal könnyebb dolga lesz a Ferencvárosnak a Barcelona ellen. Az ukrán edzőnek még fáj a torka, de már jobban van, és szerinte a legfontosabb meccs nem a holnapi lesz a csapatának, hanem a kijevi a Dinamo ellen. Megtartotta sajtótájékoztatóját a Fradi a holnapi Barcelona elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtt. 

– Mindenki örült volna, ha újra játszhat Messi ellen, hiszen ő a világ egyik legjobb játékosa, de ha a csapat szempontjait nézem, akkor az, hogy nem lesz ott a pályán holnap, nyilván több esélyt jelent nekünk – reagált Somália, a Ferencváros középpályása a hírre, hogy a Barcelona a hatszoros aranylabdás argentin nélkül érkezik Budapestre. A zöld-fehérek edzője, Szergej Rebrov azonban nem gondolja, hogy emiatt sokkal könnyebb dolga lesz a Fradinak.

– Ha megnézzük, hogy a Barcelona milyen kerettel utazott Kijevbe, és ott milyen jól játszott, mennyire megérdemelt győzelmet aratott, akkor láthatjuk, hogy ennek a csapatnak nincsen gyengébb arca – jelezte az ukrán edző. – A Barcelonában minden poszton óriási harc van a csapatba kerülésért, és a második-harmadik sorban is minőségi játékosok sorakoznak.


 

Messi hiánya mellett a legfontosabb kérdés természetesen Rebrov egészségére vonatkozott a szerdai mérkőzés előtt, hiszen a Ferencváros edzője a múlt hétvégi bajnoki után nem vállalta a sajtótájékoztatót, mert rosszul érezte magát. – Köszönöm, már jobban vagyok – nyugtatott meg mindenkit Rebrov. – A torkom fájt, és ahogy hallani lehet, még most sem tökéletes a hangom, de sokat javultam. A klub minden szükséges intézkedést megtesz a járványhelyzetben.

Már csak két forduló van hátra a Bajnokok Ligája csoportköréből, az már eldőlt, hogy a Barcelona és a Juventus továbbjutott, viszont a jelenleg ugyanúgy egy-egy ponttal álló Ferencváros és a Dinamo Kijev még nagy versenyt fut a harmadik helyért, amely tavaszi folytatást jelent az Európa-ligában. A Magyar Nemzet Rebrovot kérdezte arról, milyennek látja a csapat esélyeit.

– Nem szeretek esélyeket latolgatni, de az egyértelmű, hogy a legfontosabb meccs Kijevben vár ránk az utolsó fordulóban – válaszolta a Fradi edzője. – Addig még a Diósgyőrrel is játszunk a hétvégén az NB I-ben, és azt a meccset is használjuk majd a Dinamo elleni felkészülésre. Plusz egy ponttal ott lehetünk az Európa-ligában.

– Kijevben egyfajta döntő vár ránk – csatlakozott Somália a témához. – Megcélozzuk a harmadik helyet a csoportban, amihez holnap a Barcelona ellen is van lehetőségünk fontos pontot szerezni. Az első mérkőzésen a Nou Campban nehezebb dolgunk volt, mert akkor találkoztunk először a színvonallal, amelyet a BL követel, de most, hogy már néhány meccsen túl vagyunk, felkészültebbek lettünk, ez látszott legutóbb a Juventus ellen is, amikor egységesebben tudtunk fellépni. Az a fontos, hogy a Barcelona ellen se csak védekezzünk, próbáljunk meg támadni is.

Rebrov az öt cserelehetőség fontosságáról is beszélt, amely sokat segít a Fradinak az erőltetett őszi menetelésben.

– Ha Európában akarunk futballozni, akkor okosan kell használnunk a lehetőségeket, és az öt csere jól jön, hogy el tudjuk osztani a terhelést a játékosok között – fogalmazott Rebrov. – Mindhárom sorozat ugyanolyan fontos nekünk, a BL mellett az NB I és a Magyar Kupa is. Mindig hangsúlyozom, hogy a csapat nem tizenegy emberből áll, mindenki számít. Torinóban például Abraham Frimpong volt az egyik legjobb, aki addig kevesebbet játszott. Az a célom, hogy az összes játékos motivált maradjon, akár a pályán van, akár nem. Hozzátenném, örülök annak, hogy folyamatosan három-négy magyar van a pályán a BL-meccseinken, és nem azért, mert magyarok, hanem azért, mert fejlődtek, bizonyítottak és versenyképesek. Ez fontos a magyar válogatottnak és nekem is.

A Ferencváros–Barcelona BL-meccset szerdán 21.00-kor (tv: M4 Sport) rendezik a Puskás Arénában.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések