Rebrov most is meglepőt nyilatkozott

Még most is fáj a Juventus elleni torinói vereség 

Veretlenül, ráadásul a második helyezett Fehérvár előtt kilenc pontos előnnyel (és még egy meccs fórral...) zárta az őszi szezont a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben. Szergej Rebrov mégsem nagy elégedett a játékosaival, de a Budafok elleni 2-1-es évzáró után is kimondta, még mindig fáj neki a Juventus elleni torinói vereség. 

– Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, tudtuk, hogy ilyen játékra kell számítani. Nagyon fontos három pontot szereztünk. A játékosokon is látszott már a fáradtság így az év végén, és a téli időjárás sem könnyítette meg a dolgukat – kezdte az értékelését a Rebrov a remekül rajtolt, de a szezon második felére kissé visszaesett Budafok elleni 2-1-es győzelem után.

A Fradi ezzel az őszi menetelés végére ért. Rebrov nem fukarkodott a dicsérettel, de tréfásan hozzátette, még ennél is szerepelhettek volna jobban.

                                                                 Fotó: www.fradi.hu
 

– Ha a Juventust megvertük volna, akkor még tökéletesebb lett volna ez az év, de ettől függetlenül azt gondolom, a teljesítményünk az egész magyar futball számára nagy siker.

A Ferencváros az NB I-ben (14), a Bajnokok Ligája selejtezőjében (5), a BL csoportkörében (6) és a Magyar Kupában (2) összesen 27 mérkőzést vívott, s a válogatott játékosai ezen felül még nyolc nemzetközi meccsen szerepelhettek.

Rebrov is amondó, nagyon ráfér már a csapatára a pihenő.

– Január 2-án találkozunk újra a kerettel. Ha a játékosaimnak most azt mondanám, hogy a következő hetekben is lesznek edzések, biztosan őrültnek gondolnának a fiúk. Úgy gondolom, már szinte ünnepelni is alig van erejük, megérdemlik a pihenést, nagyon hamar, január 23-án már újra meccset kell játszanunk. Azt tanácsoltam a játékosoknak, hogy próbáljanak pihenni a következő 10 napban, szinte ne is foglalkozzanak a focival, hiszen fontos, hogy feltöltődve várják majd a jövő évet.

Rebrov azt is elárulta, a sok emlékezetes mérkőzés közül melyiket tartja a legfontosabbnak 2020 őszéről:

– A Molde elleni hazai mérkőzés, amivel elértük azt, hogy 25 év után újra a Bajnokok Ligájában szerepelhetett a Ferencváros. Ez nagyon sokat jelentett a szurkolóknak és a játékosoknak is. Annak a párharcnak az eredményeképpen játszhattunk olyan csapatokkal, mint a Barcelona és a Juventus.

Fejlődés fekvőrendőrökkel

A Budafok trénerét, Csizmadia Csabát bosszantja, hogy két pontrúgásból kaptak gólt, ugyanakkor elégedett a csapata helytállásával.

– Teljesen megérdemelt a Ferencváros győzelme. A játékosaimmal maximálisan elégedett vagyok, hiszen nagyon szép találat után a végén még bízhattam benne, hogy összejöhet a nagy bravúr. A játékosaimnak azt mondtam, hogy lelkileg maradjanak ugyanolyan erősek, mint eddig, hiszen újonc csapatként tisztában vagyunk a képességeinkkel. Ez nem gödör, ez fejlődés! És ebben a fejlődésben vannak ilyen göröngyös fekvőrendőrök is. Nagyon sok feladatunk van, viszont a Vidivel és a többi erős csapattal már letudtuk a komoly mérkőzéseinket, jönnek a ki-ki meccsek!

 www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések