Rebrov nyilatkozatától tátva maradt mindenkinek a szája

 Hiába ő Rebrov...

Ilyen csapatok ellen csoda kellene a pontszerzéshez

 Miközben a Ferencváros–Barcelona (0-3) Bajnokok Ligája meccs utáni sajtótájékoztatóra várakoztunk, zengett a katalánok öltözője az ünnepléstől. Ezzel szemben a Fradi játékosai csalódottak és szomorúak voltak. Ronald Koeman, Botka Endre és Szergej Rebrov válaszolt a kérdésekre. 

– A meccs előtt azt éreztük, hogy ma valami extrát tudunk elérni, de aztán elég hamar kiderült, hogy nem így lesz – vallotta be Botka Endre, a Ferencváros védője a Barcelona elleni vereség után. – Mindenki szomorú volt az öltözőben. Számunkra a Dinamo Kijev elleni utolsó meccs a legfontosabb, arra egy lapra teszünk fel mindent.

A Ferencváros edzője, Szergej Rebrov azt nehezményezte, hogy olyan helyzetekből kapta a gólokat a csapata, amelyekre külön felkészültek. – Csalódott vagyok, mert pont az ilyen szituációkra fektettünk nagy hangsúlyt – árulta el az ukrán mester. – Harminc perc után próbáltunk változtatni, de nagy volt a sebességkülönbség. A második félidőben úgy gondolom, hogy sikerült feljavulnunk, helyzeteink is voltak. Mindenki tudta, hogy csoda kell a pontszerzéshez az ilyen csapatok ellen.

 


Egy hete Torinóban közel járt ehhez a csodához a Ferencváros, amely a Barcelona elleni első meccsen is bátrabban játszott a Nou Campban, ahol csak az utolsó tíz percben lett nagyobb arányú a vereség. Emiatt kérdeztük Rebrovot arról, hogy ő is úgy látja-e, hogy az idegenbeli meccseken jobban teljesít a csapata a BL-ben.

– Nem értek egyet azzal, hogy Barcelonában jobban játszottunk volna, mint ma este. Ha megnézzük az ottani utolsó tíz percet és a mostani második félidőt, akkor semmiképpen sem – reagált a Magyar Nemzet felvetésére a Fradi edzője. – A Barcelona és a Juventus más stílusú csapatok, előbbiben az a különleges, hogy mindenki tudja, mit játszik, mégis csak kevesen tudják az ellenszerét. Viszont mindkettő topcsapat. A Dinamo Kijev is erős, de teljesen mást kell ellene játszanunk, és erre készülünk majd.

– Nagyon jó ritmusban kezdtük a meccset, birtokoltuk a labdát, koncentráltunk, négy-öt gólhelyzetünk is volt, és eldöntöttük a találkozót – értékelt a Barcelona edzője, Ronald Koeman. – A második félidőben kicsit leengedtünk, több labdát vesztettünk és csökkent a hatékonyságunk, ami nem tetszett. Összességében azonban örülök, hogy az utóbbi időben főleg labdával sokat fejlődtünk az idény elejéhez képest.

Nagy kedvvel, veszélyesen és gólt szerezve játszott a korábban egyaránt sokat kritizált Antoine Griezmann és Ousmane Dembélé is a Barcelonában. A francia támadókra külön kitért a holland edző.

– Griezmann mindig keményen dolgozik és fejlődni akar. Most meggyőző teljesítményt nyújtott, remélem, hogy így tudja folytatni – fogalmazott Koeman. – Dembélé is bizonyította, hogy mennyire jó játékos, rendkívül gyors, erős az egy az egy elleni szituációkban. Nagy harc van a támadók között a csapatba kerüléséért, és amikor azt látom, hogy így játszik, fejtörést okoz nekem.

A Barcelona múlt héten 4-0-ra nyert a Dinamo Kijev otthonában, most hasonlóan simán győzte le a Fradit Budapesten. Vajon Koeman melyik csapatot tartja jobbnak és esélyesebbnek a harmadik helyre? – Nem gondolom, hogy egyik csapat jobb lenne, mint a másik, egyszerűen ebben a csoportban nagyon nehéz dolga van mindkét klubnak, mert a Juventus és mi nagy erőfölénnyel rendelkezünk – állapította meg a katalánok edzője.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések