Szép zárás, legyőztük a Budafokot is!

Lovrencsics Gergő és Ihor Haratin góljával 2-1-re győztük le a Budafokot az év utolsó ferencvárosi bajnokiján.

Harmincegyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az év utolsó ferencvárosi bajnokiján a Budafok együttesét látta vendégül a Groupama Arénában az NB I 16. fordulójában. A mieink a Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Heister – Haratin, Somália – Uzuni, Isael, Tokmac – Baturina kezdővel léptek pályára.

Első félidő

A vendég együttes kezdte a találkozót, de az első helyzet a Fradi előtt adódott, amikor Tokmac passzát Uzuni készítette vissza az érkező Isaelnek, de a brazil támadó lapos lövése elkerülte a kaput. A vendégek első próbálkozására egészen a 12. percig kellet várni, amikor Oláh előzte meg Isaelt, a budafoki játékos ezután lőni is tudott, de erőtlen kísérlete elkerülte Dibusz kapuját.

                                                                       Fotó: NSO
 

Alig két perccel később ismét brazil játékosunk volt az egyik főszereplő: egy gyors igazítás után passzolt Tokmacnak, aki 20 méterről próbálta a hosszú sarok felé tekerni a labdát, de norvég támadónk célt tévesztett. A Ferencváros folyamatos, gyors labdajáratással próbált a vendég védelem mögé kerülni, majd beadásokkal keresni a szezonban már több ilyen szituációból is eredményes Baturinát, de a középen álló Budafok-játékosok rendre tisztáztak.

A 25. percben Uzunival szemben volt szabálytalan az egyik budafoki játékos, így ígéretes helyről, nagyjából 18 méterről jöhetett a Ferencváros. A sértett maga állt a labda mögé, de remek pontrúgását Póser ütötte oldalra.

A mieink folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek védelmét: a 29. percben Tokmac jó ütemű passzal ugratta ki a jobb szélen meginduló Lovrencsicset, akinek a centerezéséről épphogy lemaradt a berobbanó Baturina, a túloldalon azonban jött Heister, de a német védő lövését blokkolták a vendégek.

A 32. percben szabadult ki a nagy nyomásból a Budafok, majd egy gyors baloldali akcióval próbáltak veszélyeztetni, de a bevetődő Haratin blokkolni tudott. Ezután ismét a zöld-fehérek támadtak: Isael indítása után Somália ívelt középre, Uzuni ugyan eltolta a kapus mellett a labdát, de a kapu torkában álló védő menteni tudott.

Egy perccel a félidő vége előtt Uzuni, Baturina, Heister volt a labda útja, de védőnk közeli lövése nem talált utat a kapuba, így 45 percnyi játék után 0-0-val vonultak félidőre a csapatok.

Második félidő

A szünet után a Fradinak alig két percre volt szüksége, hogy helyzetbe kerüljön: előbb Dvali passza után Tokmac lőtt, majd a kipattanót Baturina próbálta a hálóba juttatni, de mindkétszer Póser volt a végállomás.

Az 56. percben Vaszicsku szabálytalanul állította meg Tokmacot, ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást. Isael tüzelt, Póser védett, de a kipattanóra ragyogó ütemben érkezett Lovrencsics, aki kíméletlenül lőtt a hálóba (1-0). Alig négy perccel később egy jobboldali Somália-beadás után az egyik vendég védő kézzel a labdához, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Haratin volt az ítéletvégrehajtó, ukrán középpályásunk nem hibázott, magabiztosan gurított a jobb alsó sarokba (2-0).

Csizmadia Csaba változtatott először, rögtön kettőt: Takács helyét Szabó, Kovácsét Zsóri vette át. Sergei Rebrov sem várt tovább: Isaelt Zubkov, Uzunit Varga váltotta.

A 75. percben egy labdaszerzés után Ihrig-Farkas szolgálta ki Zsórit, aki az üres kapuba passzolta a labdát (2-1). Az utolsó tíz percre mindkét vezetőedző változtatott: a mieinknál Michal Skvarka és Aissa Laidouni váltotta Laidounit és Haratint, míg a vendégeknél Kulcsár, Skribek és Huszti lépett pályára Lőrinczy, Ihrig-Farkas és Margitics helyére.

A 89. percben Sergei Rebrov ismét belenyúlt a csapatba: Baturinát Boli váltotta. Alig egy perccel később közel került a gólszerzéshez elefántcsontparti támadónk, de Heister centerezését sikerült kivágnia a vendég védőknek.

Gól már nem született, így a Ferencváros Lovrencsics Gergő és Ihor Haratin góljával 2-1-re legyőzte a Budafokot az év utolsó ferencvárosi mérkőzésén.

Csapatunk ezzel veretlenül zárta az őszi NB I-es szezont, és úgy is 9 pontos előnyt épített ki a szezon első felében, hogy egy találkozóval kevesebbet játszott, mint a második MOL Fehérvár.

Férfi labdarúgás, NB I 16. forduló
FTC – Budafok 2-1 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Heister – Haratin (Laidouni, 81.), Somália – Uzuni (Zubkov, 66.), Isael (Varga, 66.), Tokmac (Skvarka, 81.)– Baturina (Boli, 89.) Vezetőedző: Sergei Rebrov
Budafok: Póser – Medgyes, Vaszicsku, Nikolic, Margitics (Huszti, 81.) – Micsinai, Oláh – Ihrig-Farkas (Skribek, 81.), Lőrinczy (Kulcsár, 81.), Takács (Szabó, 65.) – Kovács (Zsóri, 65.) Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerzők: Lovrencsics (57.), Haratin (62. – büntető), illetve Zsóri (75.)
Sárga lap: Dvali (45.), Skvarka (88.), illetve Micsinai (50.), Margitics (64.), Szabó (69.), Huszti (90.)

www.fradi.hu

 

 

 

Megjegyzések