Brutális futómennyiség, gyorsaság, kiemelkedő képzettség

Az NB I egyik legkomplexebb játékosa érkezett - Hajrá Fradi!

Megvizsgáltuk, miért szerette volna már régóta megszerezni a Ferencváros az MTK Budapest saját nevelésű játékosát, Katona Mátét. 

Péntek este vált hivatalossá, hogy a Ferencvárosban folytatja pályafutását az MTK Budapest saját nevelésű játékosa, Katona Máté. A 23 éves, több poszton is bevethető labdarúgó nem meglepő, hogy felkeltette a bajnoki címvédő figyelmét, hiszen egészen a tavaly szeptember végi sérülésééig a kék-fehérek egyik meghatározó játékosa volt, láthatóan élvezte a játékot és végig is játszotta az első négy találkozót a mostani idényben. Összesen 80 NB I-es és NB II-es mérkőzést játszott a klub színeiben 2017 és 2021 között, a jelenlegi szezonban a Honvéd elleni 3-1-re megnyert bajnokin pedig gólt is szerzett.


 

“A legrosszabb nap, amióta az MTK Budapesthez érkeztem” – így kommentálta Michael Boris vezetőedző az utóbbi időben legfőképpen szélső védő, védekező középpályás és irányító középpályás pozícióban remeklő játékos keresztszalag-szakadását hónapokkal ezelőtt. Katonának korábban csak a technikai képzettsége volt szembetűnő, de a sérülését megelőző időszakban hétről hétre kiemelkedő futóteljesítményt mutatott sebességben és mennyiségben is. A 2020 májusi, Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen

a 120 perc alatt közel 16 kilométert futott, a találkozón övé volt a legtöbb sprint (183), és a legnagyobb sebességű sprint is 34,5 km/h-val.

Mára őt tartják az NB I egyik legkomplexebb játékosának a mezőnyben. A belső védő pozíciót kivéve – bár utánpótláskorban azt is magas színvonalon játszotta – szinte minden poszton bevethető, akárhol számított játékára az MTK szakmai stábja, mindenhol magabiztos teljesítményt nyújtott. Nem véletlen, hogy a kilencedik kerületiek régóta szerették volna megszerezni, és most, hogy sérüléséből lábadozik, egy összetett átigazolásban – átigazolási díj fejében – ez sikerült is nekik.

– A sérülésemből adódóan nem számítottam erre, de nagyon boldog vagyok és nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, köszönöm mindenkinek, aki eddig támogatott a karrierem során – mondta Katona a Ferencvárosba történő átigazolásáról a FradiMédiának. A középpályán tudom a legjobb teljesítményt nyújtani, de nagyon sok poszton megfordultam már. Követtem a Fradi mérkőzéseit, nem akármi, hogy 25 év után újra bejutottak a BL-csoportkörbe, valamint az MTK is visszajutott az NB I-be, így ellenfélként is követtem őket. Talán Aïssa Laïdouni szerepköre áll hozzám a legközelebb, remélem a sérülésem után olyan formába tudok kerülni, hogy ezt meg is tudjam mutatni.

www.csakfoci.hu

 

 

Megjegyzések