Felkészül Tokmac?

 Rebrov nem szívbajos.

Tokmac Nguennél elszakadt a cérna. Szombaton a Puskás Akadémia–Ferencváros bajnoki mérkőzés 80. percében Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzője lecserélte a szudáni felmenőkkel bíró, kenyai születésű, de már Norvégiában nevelkedett támadót. Tokmac ezt meglehetősen dühösen vette tudomásul, s kisebb hisztit vágott le a kispadnál.

Nagy hiba volt. Ha valamit, hát a fegyelmezetlenséget Rebrov mester nem tűri. Pláne, ha valaki azt gondolja, a keretben előjogokat élvez. Emlékezzünk csak, két évvel ezelőtt Böde Dániel vesztét éppen az okozta, hogy duzzogott és keresetlen szavakkal fogadta, amikor Rebrov lecserélte. (A Mezőkövesd ellen 3-2-re megnyert meccsen egyébként.) Fél év múlva Böde már nem volt az FTC játékosa.


 

Aztán következett Davide Lanzafame. Ő akkor fakadt ki, amikor 2019 áprilisában végig a kispadról volt kénytelen végignézni a Paks elleni (amúgy 3-0-ra végződött) bajnokit. Ugyan még megkezdte a következő idényt, de még nyáron visszament a Honvédhoz.

S akkor most Tokmac Nguen?

A játékos decemberben azt mondta a VG nevű norvég lapnak, hogy szeretne másik klubba igazolni. Rebrov – miközben persze dicsérte – január elején úgy nyilatkozott, Tokmac megfelelő ajánlat elején távozhat. Lehet, hogy erre hamarabb kerül sor, mint gondolnánk.

Nem, egyelőre nem eszik ennyire forrón a kását. Igaz, Rebrov neki sem nézi el az egyénieskedést – dacára annak, hogy a Transfermarkt januári frissítése után, 2,8 millió euróra taksált értékével ő a Ferencváros jelenleg legértékesebb futballistája. A Fradinak persze szüksége van Tokmacra a zsinórban harmadik bajnoki címhez. De nem mindenáron.

Az ügy végére egyelőre pont került azzal, hogy Tokmac nyilvánosan bocsánatot kért meggondolatlan viselkedéséért.

– A szombati nem az én mérkőzésem volt, bár voltak helyzeteim, nem sikerült gólt szereznem. Miután az edző lecserélt, csalódott voltam, mert nem voltam elégedett a saját teljesítményemmel. Senkit nem szerettem volna megbántani a viselkedésemmel. Tudom, hogy egy futballistának nem szabad ennyire kimutatnia az érzéseit, ezért elnézést kérek, sajnálom, ami történt – mondta a Fradi.hunak.

Rebrov nem szívbajos. Ezt korábbi két népszerű játékos sorsa bizonyítja.

Tokmacnak is be, helyesebben vissza kell állnia a sorba.

N.M - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések