Ilyen volt a csapatunk őszi szezonja - Megdöbbentő!

Uraljuk a mezőnyt! 

A zöld-fehérek vereség nélkül zárták az őszt az élvonalban, mindössze hét gólt kaptak, és régen látott magabiztossággal futballoztak. 

A Ferencváros úgy robog az újabb bajnoki cím felé, ahogyan azt az Üllői úton eltervezték. A zöld-fehérek ismét bizonyították, a nemzetközi kupaszereplés terhe nem lehet kifogás a gyengébb hazai produkcióra, Szerhij Rebrov együttese egy szuszra hozta le a Bajnokok Ligája-selejtezős meccseket, a csoportkör hat találkozóját és az NB I mérkőzéseit. A szakmai stáb tisztában volt vele, hiába az európai szereplés, ahhoz, hogy az együttes a következő idényben is ott legyen valamelyik európai kupa csoportkörében, a bajnoki cím megszerzése elengedhetetlen.

Minden jel arra utal, hogy az idény végén újabb bajnoki címet ünnepelhetnek Szerhij Rebrovval a Ferencváros játékosai (Fotó: Török Attila)

 

A Fradi ennek szellemében vetette magát harcba a hazai fronton. Az MTK elleni idegenbeli nyitányon becsúszott egy döntetlen (1–1), ám az azt követő tizenhárom bajnoki találkozón csak két pontot veszített a megszerezhető harminckilencből, a Mol Fehérvár FC ellen játszott idegenben 1–1-es döntetlent. Ezt azt is jelentette, hogy vereség nélkül zárta az őszt a gárda, s ez több szempontból is nagy fegyvertény. Egyfelől a nemzetközi kupaterhelés mellett is bírta a tempót, másfelől úgy is sikerült tűzben tartani a futballistákat, hogy volt, aki a zsúfolt program ellenére is kevesebb lehetőséghez jutott.

A mostani Ferencváros legnagyobb erénye mégis az, hogy olyan mérkőzéseket is meg tud nyerni, amilyeneket korábban nem mindig sikerült. A csapat akkor is türelmesen futballozik, ha a második félidőben még nem vezet. Szerhij Rebrov érdemei elévülhetetlenek az őszi sikerekben, a szakmai stábban olyan emberekkel vette körül magát, akikben a leginkább megbízik. Jóllehet a döntés, az utolsó szó mindig az övé, az elemzésekben, ellenfelek feltérképezésében is van kire támaszkodnia. A zöld-fehéreknél az ősszel Kubatov Gábor elnök is hangsúlyozta, a siker közös, ahogyan a jobbszélső, a vezetőedző vagy éppen a balhátvéd, a szertáros, a buszsofőr és a mosónő is tudása legjavát nyújtotta. Csakis így lehet jelentős eredményeket elérni.

Az orvosi stábnak is jár a kalapemelés, hiszen a koronavírus-járványt úgy sikerült (eddig) átvészelni, hogy csak két-három futballista kapta el a fertőzést, és a szigorú előírásokat betartva nem voltak csoportos megbetegedések. A csapatrészek közül nehéz lenne bármelyiket is kiemelni, hiszen a kapuban Dibusz Dénes kimagaslót nyújtott, a védelem a legkevesebb (7) gólt kapta a mezőnyben, a középpályán védekezni és támadni egyaránt tudó futballisták szerepelnek, elöl Franck Boli bizonyította, mennyire veszélyes a tizenhatoson belül, az idény végére pedig Roko Baturina is elkezdte termelni a gólokat.


 

Az ősz legjobbja összességében mégis Tokmac Nguen volt, akinek csupán kisebb hullámvölgyei akadtak, és rögtön a bajnokság elején hátára vette az együttest. Sorra szerezte a gólokat, adta a gólpasszokat, és nemcsak itthon, hanem a nemzetközi színtéren is nehéz helyzetbe hozta a védőket.


 


A Ferencváros kényelmes helyzetből várja a folytatást, úgy vezeti kilenc ponttal a tabellát, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az üldöző fehérváriaknál.

www.nso.hu

 

 

Megjegyzések