Nem mondtak le a Fradi megelőzéséről Fehérváron

 Kovács Zolika nyilatkozott. Bár ne tette volna...

„A téli felkészülés elején kijelentettük, aki nem hisz benne, hogy megelőzhetjük a Ferencvárost, annak nem kell edzésre jönnie” – fogalmazott a Nemzeti Sportnak nyilatkozva Kovács Zoltán. A Mol Fehérvár FC sportigazgatója távlatokban is beszélt a Vidi céljairól, a Magyar Kupáról, az idősebb és a fiatal magyar játékosokról. 

– Milyen céljaik vannak a tavaszi szezonra?
– Minden idény előtt ugyanaz az elvárás, a bajnokságban és a Magyar Kupában is az élen akarunk végezni, és mivel még mindkét sorozatban versenyben vagyunk az aranyért, céljaink a téli szünetben sem változtak – mondta a Nemzeti Sportnak Kovács Zoltán, a Mol Fehérvár sportigazgatója. – Jelentős átalakuláson megy keresztül a klub, ám az ősszel az építkezés kellős közepén is versenyképesnek éreztem a csapatot. Azt viszont sajnálom, hogy több meccsen is túl könnyen veszítettünk pontokat. A mutatott játék alapján az eddig szerzett huszonkilenc pont csalódást keltő, de elsősorban magunkban keressük a hibát. Tudjuk, mit kellett volna másként csinálnunk, ám ezt nem tárnám a nyilvánosság elé, a problémákat házon belül oldjuk meg.


 

– Mire célzott, amikor az átalakulást említette?
– Az előző idény végén kilenc rutinos futballistától köszöntünk el, közülük nyolc válogatott volt, és érdemes megnézni, hány fiatallal bővült a keret. Ennek tükrében akár azt is mondhatnánk, hogy a mostani második hely szép eredmény, mégsem akarom ezt kijelenteni, mert összességében nem lehetünk elégedettek – és most a labdarúgók, valamint a szakmai stáb nevében is beszélek. A játék valamennyi elemében előreléptünk, a statisztikák alapján egyedül a szögletek és a szabadrúgások kivédése terén romlottak a mutatóink. Bízom benne, hogy idővel ebben is javulunk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az ősszel meghatározó futballisták dőltek ki a sorból, és őket is pótolni kellett.

– Maradva a tavaszi idénynél, érzése szerint valóban utolérhető a bajnokságban a Ferencváros?
– Még egyetlen valódi sportembert sem láttam, aki úgy indulna neki az adott versenysorozatnak, hogy előre feladja a küzdelmet. A téli felkészülés elején kijelentettük, aki nem hisz benne, hogy megelőzhetjük a Ferencvárost, annak nem kell edzésre jönnie. Az ellendrukkerek mondhatják, hogy ez kincstári optimizmus, ám olykor az is kell a sporthoz.

Kovács Zoltán bővebben is beszélt a Ferencvárossal való rivalizálásról, arról, hogy a nyáron miért Márton Gábort szerződtették vezetőedzőnek, továbbá ifjabb Dárdai Pálról, Elek Ákosról, Futács Márkóról. A teljes interjú a Nemzeti Sportban olvasható.

A Fehérvár ma este az Újpest vendégeként kezdi meg az új évet az NB I-ben.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések