Sigér nagy titkot árult el Rebrovról

Dáviddal beszélgettek a Fradiról és a Mesterről!

Amikor a Kijev ellen játszottatok, azt éreztem: ezt a csapatot meg tudja verni a Fradi. Bevallom, emiatt nagyon vártam a visszavágót. Ti is így láttátok?
Igen, ezt éreztük és így is mentünk bele ezekbe a meccsekbe. A pályán is lehetett érezni, hogy itt már nincsenek meg azok az óriási különbségek a játékosok között. Ellenük már a támadóink több fejfájást okoztak a védőknek, persze ez fordítva is így volt, de sokkal inkább versenyképesek voltunk ellenük. Kiegyenlített harc volt mind a két meccs. Bármennyi meccset játszanánk egymás ellen, apró különbségek mindig lennének, és éppen az aktuális forma és szerencse döntené el, ki nyeri éppen az adott mérkőzést.


 

Egy EL- és egy BL-csoportkörön vagytok túl az egymás utáni években. Ha jövőre is sikerül megugrani ezt az igen magas lécet, mennyivel fogtok nyugodtabban játszani?
Mindig az első a legnehezebb. Tele vagy érzelemmel, kíváncsisággal. Nyilván más szint a BL és ide tényleg kell a tapasztalat. Most, az első alkalomkor nagy volt az izgalom, de ha ezzel újra találkozunk, akkor már jobban fogjuk tudni ezt kezelni, és akár versenyképesebbek is lehetünk.

Ahogy eljött a nyár és a BL-előselejtezők, egy hatalmas menetelés vette kezdetét, a BL-csoportkör alatt a hazai bajnokságban is a legnehezebb ellenfelek vártak rátok. Hogy bírtátok?
Meglepően jól. Most annyival erősebb a keret a tavalyinál, hogy sokkal többet tudtunk rotálni. Több poszton tudtunk frissíteni, amikor kellett, ilyenkor jobb is, ha bejön a pályára egy éhesebb játékos, és az, aki meg volt terhelve, pihenni tud. Ez a csapatnak és az eredményeknek is jót tesz, no meg a fizikai állapotunknak is, hiszen jobban tudunk regenerálódni és el tudtuk kerülni a komolyabb sérüléseket is. Úgy érzem, most nagyon jól „pakolgatta” a stáb a játékosokat és mindig friss volt a csapat.

Az edzőtökön, Szerhij Rebrovon sokszor érezni az ukrán hűvösséget. Veletek mennyire tart közvetlen viszonyt, vagy éppen mennyire távolságtartó?
Onnantól kezdve, ahogy jöttek az eredmények, egyre többet megmutat magából nekünk is. Sokszor megnyílik már és poénkodik a játékosokkal. Viszont, amikor kell, profi módon válik hidegfejű trénerré. Megnyugtatok mindenkit: velünk sokkal közvetlenebb, mint azt a médiában megszokták a nézők.

Sokan kritizálják a Fradit, hogy kevés a magyar játékos. Mennyire van nehéz dolga egy hazai labdarúgónak most a szakosztályon belül?
Nem számít, hogy ki honnan jött. Mindenkinek nehéz dolga van, mert folyamatosan jönnek az erősítések és frissül a keret. Minden posztra jönnek a játékosok és mindenki próbára van téve, és független ez a nemzetiségtől. Inkább azt szoktam érezni, hogy egy magyar játékosnak teljesen mást jelent a Ferencvárosban futballozni. Sokan szeretnének tényleg minél maradandóbbat alkotni, hiszen ez az országunk legnépszerűbb csapata.

Teljes interjú: Pesti Srácok

 www.ulloiut129.hu

 

Megjegyzések