A Grúz cselgép az új igazolás

Giorgi Haraisvili az ötödik szerzemény.

Svédországból igazolt grúz válogatott szélsőt a Ferencváros labdarúgócsapata: a 24 éves Giorgi Haraisvili az FTC ötödik téli szerzeménye Gera Dániel, Katona Máté, Henry Wingo és Samy Mmaee után – tájékoztatott a klub hivatalos honlapja.

Giorgi Haraisvili a Szaburtalo Tbilisziben nevelkedett, 2013 és 2018 között tartozott a grúz klub felnőttcsapatának kötelekébe. 2018 februárjában kölcsönvette a Göteborg, amelyben egy év alatt 27 mérkőzésen kilenc gólt szerzett, ezzel meggyőzte a svédeket arról, hogy érdemes végleg szerződtetni – erre 2019 januárjában került sor.

www.fradi.hu

 

Mint a fradi.hu írja, Haraisvili a második idényében is kihagyhatatlan volt a Göteborgból, 28 meccsen hét góllal és nyolc gólpasszal hálálta meg a bizalmat, a 2019–2020-as évadban pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett a csapattal. A jelenleg is zajló idényben 20 tétmérkőzésen négy gól a mérlege a Göteborg színeiben.

A 24 éves balszélső – aki támadó középpályásként is szerepelt korábbi együtteseiben – a grúz válogatottban eddig hatszor kapott lehetőséget, és egy gólt szerzett: 2019 októberében a Gibraltár elleni Európa-bajnoki selejtezőn talált be.

A Transfermarkt adatbázisa szerint Haraisvili szerződése 2022 júliusáig volt érvényes a Göteborgnál, vagyis a Ferencvárosnak átigazolási díjat kellett fizetnie érte.

Az FTC közleménye nem tesz róla említést, hogy a grúz futballista mennyi időre kötelezte el magát a magyar bajnoki címvédőhöz.

www.nso.hu

 

Megjegyzések