A meggyilkolt Simon Tibivel példálózott Gulácsi kapcsán Hrutka

 Biztos, hogy jó ötlet volt Rudi?

A magyar válogatott kapusa szivárványcsaládokat támgató megnyilvánulása után, korábbi játékosunk, Hrutka János is megszólalt az ügyben. Bár ne tette volna. Nem a témában akarunk állást foglalni, Hrutka amúgy is kinyilvánította a Gulácsihoz hasonló véleményét a kérdésben.

A wmn.hu nevű, amúgy erősen feminista felhangokat megütő portálon jelent meg Hrutkának egy írása, amelybe ki tudja, miért, a Ferencváros egyik legnagyobb ikonját, Simon Tibort is elővette, méghozzá egyértelműen negatív színben akarván őt bemutatni, ráadásul nem is teljesen érthető, hogy kapcsolta mindezt Gulácsi posztjához. Ezt írta Hrutka János, egy korábbi Újpest-Fradit felemlegetve."Izgatottan vártam ezt az októberi napot, egy igazi előszülinapi ajándék volt. Örömszökkenés az utcaszintről lefelé vezető pár lépcsőfokon, aztán jobbra kanyar, ott volt a „nagycsapat” öltözője. Belépve az ajtón, illedelmes legfiatalabbként köszöntem mindenkinek, majd egy erősebb hang kapta el a grabancomat:
„Kicsi, gyere ide, menjél fel az étterembe a kávémért, tudod, presszókávé, cukor nélkül, tejszínhabbal, ha visszaértél, akkor ott az a sporttáska, kapaszkodj bele, azt neked kell áthoznod Újpestre, ott majd megmondom, mit csinálsz vele.” Simon Tibi tudott vicces is lenni néha, de a tiszteletre nevelésben, az öltözői fegyelem terén és a fiatalok terelgetésében nem ismert ellenvetést. Én sem kérdeztem vissza, tettem, amit egy fiatalnak tennie kellett.
Kiérve a Megyeri útra, üres stadion fogadott, csak a külön utakon, rendőri kísérettel érkező ferencvárosi szimpatizánsok voltak a szektorukban. „Kicsi, hozd a táskát, indulunk.” Átsétálva az üres pályán egy kifeszített rácsrész fogadott, ahol át kellett préselnem az irtó nehéz, hatalmas csomagot, el sem bírták kapni a másik oldalon, nagy csattanással esett a sivár, omladozó betonelemre. Cipzár kihúz, áru kiömlik. Ekkor szembesültem a naiv 18 éves tettével, több száz fős sereg szórakozásáról gondoskodtam, nem kevés szabályt áthágva. Így került 90 percnyi pirotechnikai eszköz a félmeztelen, duzzadó vagy trikóban is jól látható izmokkal felpakolt legvérmesebbekhez."
Értjük persze, amit ír. Csak azt nem, mi köze mindennek a "szivárványcsaládokhoz"? Miért kellett Simon Tibi emlékét befeketíteni a futballban totálisan járatlan feministák előtt? Biztos, hogy ez jó ötlet volt Rudi?

Mauhrer


Megjegyzések