Fájó vereség a Magyar kupában

 Egy furcsa 11-es és egy szöglet okozta a Fehérvár elleni vereségünket. 

Magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 9. fordulójában a MOL Fehérvár FC-t fogadta a Groupama Arénában. A mieink a Dibusz – Botka, Blazic, Mmaee, Civic – Haratin, Laidouni – Zubkov, Tokmac, Uzuni – Boli kezdővel léptek pályára.

Első félidő

A mieink kezdték a találkozót, és már az első percben helyzetbe is kerülhettek volna, de Civic baloldali beadására jól mozdult ki Kovács. A hatodik percben Zubkov elé került a vendég védőről lecsorgó labda, az ukrán támadó igazítás nélkül tüzelt, de nem találta el a kaput.

Két perccel később egy fehérvári kényszerítő után Petrjak tört be a tizenhatoson belülre, Mmaee ment ellenfelünkkel, mindketten elestek, a játékvezető azonban büntetőt ítélt. Nikolics állt oda és értékesítette a tizenegyest (0-1).

www.fradi.hu

 

A Fradi ezt követően magasabb fokozatra kapcsolt, majd a 13. percben Civic beadása után Stopira fejelt a saját kapujába (1-1). A zöld-fehérek nem vettek vissza az iramból, nyomás alatt tartották a fehérvári középpályát és védelmet.

Harminc percnyi játék után Petrjak volt szabálytalan Laidounival szemben, így jó 30 méterről végezhetett el szabadrúgást az FTC. Zubkov ellőtte, de célt tévesztett. Pillanatokkal később már a túloldalon forgott veszélyben a kapu, de Dibusz egy szép mozdulattal szögletre tolta a léc alá tartó kísérletet.

A 35. percben Laidouni szemfülesen megszerezte a labdát az ellenfél térfelének felénél, majd Tokmac indult meg, aki lövés helyett többször is megtolta a játékszert, végül passzolt Zubkovnak, aki ugyan célba vette a kaput, de Kovács leért a hosszú alsóba tartó próbálkozásra.

Öt perccel a félidő vége előtt egy jobboldali szöglet után Stopira emelkedett, majd fejelt Dibusz kapujába (1-2). Szinte azonnal jöhetett volna a ferencvárosi válasz: Tokmac az alapvonalról nagyszerűen készítette vissza a labdát Bolinak, aki egyből lőtt, de Kovács bravúrral hárított. A hosszabbítás utolsó percében Uzuni ívelte be a szabadrúgást a hosszú oldalra, ahol érkezett Mmaee, de Kovács ismét hárított.

Második félidő

A fordulás után azonnal támadásba lendültünk: Laidouni adott remek labdát a tizenhatos sarkánál helyezkedő Uzuninak, de az albán támadót szabálytalanul állították meg. Uzuni beívelte a labdát, a vendégvédelem tisztázott.

Az 53. percben Zubkov lábát húzta ki az egyik vendég védő, így 24 méterről végezhetett el szabadrúgást a Fradi. Uzuni és Zubkov is odaállt, végül előbbi lőtt, de próbálkozása pont középre ment, így nem okozott gondot Kovácsnak. A 63. percben Sergei Rebrov változtatott: Botka helyét Lovrencsics vette át.

A Ferencváros képes volt magasabb fokozatra kapcsolni és gyors egymásutánba négy szögletet is elvégezhetett, de a vendégvédők rendre tisztáztak. Az utolsó tizenöt percre fordulva ismét változtattunk: Sigér és Kharaishvili érkezett Haratin és Zubkov helyére. A georgiai szélsőnek ez volt az első térmérkőzése a Fradi színeiben.

Pillanatokkal később cseréltek a vendégek is: Petrjak helyét Bolla vette át. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt ismét változtatott a Fehérvár: Nikolics helyére Rúben Pinto érkezett.

A 85. percben harmadszor is cserélt a Fradi: Tokmac helyét Róbert Mak vette át.

Újabb gól már nem született, így a Ferencváros búcsúzott a MOL Magyar Kupa 2020/21-es sorozatától.

Férfi labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 9. forduló
FTC – MOL Fehérvár FC 1-2 (1-2)
Budapest, Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 63.), Blazic, Mmaee, Civic – Haratin (Sigér, 76.), Laidouni – Zubkov (Kharaishvili, 76.), Tokmac, Uzuni – Boli Vezetőedző: Sergei Rebrov
MOL Fehérvár FC: Kovács – Nego, Musliu, Stopira, Fiola, Hangya – Funsho, Alef, Petrjak (Bolla, 77.) – Zivzivadze, Nikolics Megbízott edző: Szalai Tamás
Gólszerzők: Stopira (13. – öngól) illetve Nikolics (8. – büntetőből), Stopira (40.)
Sárga lapok: Botka (19.), Mmaee (95.) illetve Petrjak (17.), Nikolics (22.), Stopira (40.), Fiola (73.)

www.fradi.hu

 

 

Megjegyzések