Laidouni keményen besszólt a a Vidinek

 Bravó Aissa!

Kemény párharcokra számít a vasárnapi rangadón, és szeretné két aranyéremmel zárni az idényt Aissa Laidouni, a Ferencváros francia légiósa. 

 Egy mérkőzést játszott eddig a fehérváriak ellen, az ősszel egy egyes döntetlen lett a vége. Várja a második összecsapást?
– Nagyon! Izgalmas meccsre van kilátás, mégiscsak az első és a második helyezett találkozik – felelte lapunknak Aissa Laidouni, a zöld-fehérek 24 éves középpályása, aki a nyáron érkezett Magyarországra. – Az őszi találkozó is kemény volt, hiába szereztük meg a vezetést, az ellenfél egyenlített. A Fehérvár jó csapat, eddig mindössze egymérkőzésnyi tapasztalatom van ellene, de az erőviszonyokkal tisztában vagyok.

Aissa Laidouni főszereplő lehet a Fehérvár elleni összecsapáson (Fotó: Szabó Miklós-nso.hu)

 
 Ha nyernek, tizenhat pontra növelik az előnyüket. Eldőlne a bajnoki cím sorsa?
– Tizenhat pont sok, de akkor sem lehet hátradőlni. A bajnokság a harmincharmadik forduló után ér véget, jó lenne minél nagyobb előnnyel nekivágni a hajrának, de úgy vagyok vele, a vasárnap esti is csupán egy mérkőzés a sok közül. Ezért a győzelemért is három pont jár, más kérdés, hogy miután közvetlen riválisunkat győznénk le, még többet érne a siker.

 Mire kell leginkább odafigyelni a fehérváriak ellen?
– Sok jó támadójuk van, őket mindenképpen fel kell tartóztatnunk. Férfias küzdelem lesz a pályán, keményen kell futballoznunk, és az is fontos, hogy a fordulópontokból ki hogyan jön ki. A fehérváriak nemcsak egyénileg, csapatként is jók, de az önbizalmunk a helyén van, nincs mitől tartanunk.

 Posztján többen is harcolnak a csapatba kerülésért, Sigér Dávid, Ihor Haratin, Somália mellett ön is védekező középpályás. Nem bántja, ha időnként kimarad a kezdőcsapatból?
– Természetesen minden mérkőzésen szeretnék pályára lépni, de miután egymást követik a meccsek, időnként pihennünk is kell. Nagyon jó játékosokkal kell megharcolnom a csapatba kerülésért, senkinek sincs bérelt helye a kezdőben. Mindenki játszani akar, de a döntés Szerhij Rebrov kezében van. Egyébként pedig nem csupán a mi posztunkon van éles verseny, a többin ugyanez a helyzet.

– Érkezése óta egy gólt szerzett az NB I-ben, a Zalaegerszeg ellen talált a kapuba. Mikor jön
a második?
– Jó lenne már vasárnap a kapuba találni, de védekező középpályásként nem ez az elsődleges feladatom. Nekem más az erősségem: a pályán bármikor lehet rám számítani, nem ismerek elveszett labdát, a végsőkig küzdök. A felkészülés idején az Észtország elleni mérkőzésen a kapuba találtam, remélem, hamarosan a bajnokságban is jön az újabb gól. Nincs olyan játékos, akinek ne tenne jót, ha betalál.

– Legutóbb a Kisvárda ellen Ihor Haratin kihagyta a tizenegyest. Nem gondolt még rá, hogy elvállalja a büntetőt?
– Megfordult a fejemben, de… Ihor hibázott, ez benne van a futballban. Tizenegyest ki lehet hagyni, ne feledjük, előzőleg többet is belőtt, győzelmekhez segítve bennünket. Korábbi csapataimnál előfordult, hogy elvállaltam a büntetőt, emlékeim szerint eddig hatot rúgtam felnőttpályafutásom során, és mind a hat be is ment. Szóval, akkor sem jönnék zavarba, ha nekem kellene rúgnom.

– Első idényét tölti Magyarországon. A nyáron hány aranyérmet vinne haza Franciaországba?
– A bajnokságot és a Magyar Kupát is szeretnénk megnyerni, minden vágyam, hogy a nyáron két aranyéremmel térhessek haza Franciaországba. A Fehérvár elleni ütközet ebből a szempontból is fontos lesz.


Különbség 
  Az edzők – különösen Szerhij Rebrov – ki nem állhatják az effajta összehasonlítást, mégis érdemes lejegyezni: a 31 millió euró összértékű Ferencváros a 18 millió eurós fehérváriakat fogadja. A különbség egyelőre pontokban is mérhető, ha nyer a Fradi, tizenhattal (!) lép meg legfőbb riválisától. Vasárnap este a pályán semmiképpen sem lesz ekkora differencia a két csapat között, végsőkig kiélezett, izgalmas csata várható. Ne feledjük, a zöldek az idén még nem nyertek odahaza...

 

www.nso.hu

Megjegyzések