Rebrov elmélete: A nagy előny is nyomással jár

A Mester nem kímélte a csapatot!

A Mezőkövesd után az MTK ellen sem tudott 2-0-s előnyről nyerni a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben. Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzője emiatt természetesen bosszús, ugyanakkor úgy véli, hogy a hatalmas előny a bajnokság élén motivációs nyomással is jár. 

– Talán az egyik legjobb első félidő volt, amióta én vagyok a Ferencváros edzője – kezdte a 2-2-re végződött MTK-Ferencváros mérkőzés értékelését Szergej Rebrov. – Kétgólos előnyről meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Amire még a végén is volt esély, de kimaradt a 11-es. Ezzel együtt nem ilyen második félidőre számítottunk. Nem negyvenöt percet kell játszani, hanem kilencvenet. Az MTK nagyon jó kontratámadásokat vezetett, el kell ismerni, a végén nem mi álltunk közelebb a győzelemhez.

Az ukrán edző ezután megjegyezte, a tabella élén a hatalmas előny motivációs nyomást is jelent a csapatra. Hogy miért? Erről a következőket mondta:

– Azért, mert ez az előny egyfajta kibúvót, mentséget jelent a játékosok. Hiszen tudják, belefér a hiba. Ha nem lenne ekkora előnyünk, akkor nem lenne mentség a hibákra.


 

A hajrában Róbert Mak hibázott büntetőt. Rebrov azt mondta, Uzuni volt kijelölve a 11-esre, de ő akkor már nem volt ott a pályán.

A Fradi a Mezőkövesd után másodszorra engedte ki a győzelmet 2-0-s vezetésről. Hogyan éli ezt meg? – kérdezték Rebrovot.

– Nagyon rosszul, természetesen – felelte. – Kielemeztük a Mezőkövesd elleni hibáinkat, a 2-0-s vezetés önbizalmat kellene hogy adjon. S igen, a BL-szereplés a szurkolók is többet várnak a csapattól. De persze büszke vagyok a csapatra, hiszen bár veszítünk pontokat, de így is tizennégy pontos (sőt a Puskás Akadémia veresége miatt már 15 pontos – a szerk.) előnnyel menetelünk az élen.

Természetesen szóba került Varga Roland folyamatos kiváló formája is az MTK-ban.

– Jól ismerem Roli játékát, örülök, hogy jól megy neki a játék, hogy sok gólt rúg, folyamatosan jól teljesít.

Mondhatjuk, Varga Roland az egyetlen fradista, akinek nincsenek motivációs problémái. Sőt, mintha az MTK-ban jött volna csak meg a játékkedve…

Michael Boris: Hálásak lehetünk a Ferencvárosnak

– Akkor is hálásak lehettünk volna a Ferencvárosnak, ha a szünetben csak négy-öt góllal, s nem pedig hattal, héttel vezet ellenünk. A második félidőre sikerült változtatnunk, nagyon örülök a pontszerzésnek. Tudtuk, hogy Mak hová szokta rúgni a büntetőt, ezért is sikerült hárítania Mjatovicsnak – mondta Michael Boris, az MTK vezetőedzője.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések