Dibusz Dénes - Új Fradi legenda született!

 Zseniális kapusunk Géczi és Henni nyomában...

2014 március 2-án az akkor még álló régi Puskás Ferenc stadionban (hajdani Népstadion) az Eto Fc Győr csapata ellen debütált bajnoki mérkőzésen Dibusz Dénes a Fradiban. A találkozó egyébként 1:1 - es döntetlennel ért véget. A Fradi gólját Leonardo lőtte míg a Győr találatát az a Varga Roland szerezte, aki  később három (reméljük idén már 4!) bajnoki címet szerzett immár a mi játékosunkként, Dénessel együtt harcolva a a Fradi sikereiért.

Azóta nagyon sok idő telt el: 7 év. De milyen hét év...

Dénes azon túl, hogy megszakítás nélkül a csapatunk elsőszámú kapusa volt, három bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert a csapattal. (Mint azt feljebb jeleztem: reméljük az idei bajnokság végén a szőke kapus által begyűjtött bajnoki címek száma már 4-re fog emelkedni.) 

- Válogatott lett, kint volt a 2016-os franciországi Európa bajnokságon (Storcknak hála: sajnos nem lépett pályára), de ő védhetett az új Puskás-Aréna első válogatott mérkőzésén az Uruguay ellen. 


 


Közben megjárta az EL és a BL csoportkört is, olyan csapatok ellen játszott nemzetközi kupa találkozót, mint a Barcelona, Juventus, Dinamo Kjev, Juventus, CSSZKA Moszkva, Espanol, Celtic vagy a Dinamo Zagráb.
- 218 NB 1-es mérkőzésen őrizte eddig a Ferencváros hálóját.

A vasárnapi a San Marino elleni vb-selejtező mérkőzésen, immár 13. alkalommal ölthette magára a válogatott címeres mezét. Nem volt és most sincs könnyű dolga, hiszen egykor Király Gábort, most pedig Gulácsit kell kiszorítania a kapuból. De Dénes nem adta és nem is adja fel. Hétről hétre válogatott formát mutat a bajnoki találkozókon, nem véletlen, hogy évek óta a legkevesebb gólt kapja a hazai pontvadászatban.

A Ferencvárosnak számtalan legendás kapuvédője volt a hosszú történelme során, de valamiért együk sem tudott a válogatottban hosszú ideig gyökeret verni, ennek okáról hosszú vitákat lehetne lefolytatni...

De mindenesetre a tények, a szikár adatok a következők:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Géczi István 23-szoros válogatott


 

 

 

 

 

 

Henni Géza  16-szoros válogatott


 

 

 

 

 

 

 

 
Háda József 16-szoros válogatott











Csikós Gyula 13-szoros válogatott


 

 

 

 

 

 

 

 

 Hajdu Attila 10-szeres válogatott


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amsel Igác 9-szeres válogatott

Mindezen adatok ismeretében nem meglepő, hogy olyan ikonikus Fradi kapusok, mint Zsiborás Gábor 4-szeres válogatottságig jutott, Szűcs Lajos (3), Balogh Tamás (3), Kakas László (2).

Vannak olyan kapusok is, aki bár pályára léptek a Fradiban, de egyetlen mérkőzésüket sem nálunk játszva szerezték a válogatottban.

Grosics Gyula (86), Végh Zoltán (25) , Megyeri Dávid (1).

Szóval Dibusz Dénes nagyon jó úton halad! Reméljük sikerül minél több válogatott mérkőzésen pályára lépnie és megközelíteni, sőt felül is múlni a nagy kapusikon, Géczi Pista rekordját.

Hajrá Dénes!

 - Syracuse -

Megjegyzések