Zubkov eloszlatott egy hatalmas tévhitet

 Van még kérdés? - Hajrá Fradi!

"Nem volt kérdés, hogy maradni szeretnék"

Olekszandr Zubkov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán szélsője kislánya, Szofija nevét egyből jóváhagyta, és az is egyértelmű volt, hogy a zöld-fehéreknél szeretne maradni.

– Milyen érzés apukának lenni?
– A legjobb a világon! – mondta Olekszandr Zubkov, a zöld-fehérek szélsője, aki 2019 májusában érkezett a Ferencvároshoz, azóta alapember Szerhij Rebrov vezetőedzőnél. – Nincs annál meghatóbb pillanat, amikor a kislányomat a mellkasomra fektethetem, és ott szuszog. Leírhatatlan érzés. A párom és Szofija egy hónapja jöttek vissza hozzám Budapestre, most ismét minden kerek körülöttem.


 

– Ezek szerint a szülés odahaza, Ukrajnában volt?
– A párom Kijevben szerette volna világra hozni az első babánkat. Megértettem, elfogadtam a döntését. A kis Szofija január másodikán jött a világra, ennél boldogabban nem is indulhatott volna nekünk az esztendő.

– Ki választotta a nevet?
– A feleségemmel abban maradtunk, ha kisfiú lesz, én döntök, ha kislány, ő... Szerencsére a Szofija nekem is tetszett, így azonnal rábólintottam.

– A nyáron végleg a Ferencváros labdarúgója lett. Ez is ilyen könnyű döntés volt?
– Egyszerű döntés volt mindkettő. Nekem nem volt kérdés, hogy maradni szeretnék. Ha nem éreztem volna jól magam a klubnál, ha bármi gondom lett volna, aligha ragaszkodom hozzá, hogy hosszabbítsak. A nyári szünet előtti utolsó nap írtam alá a szerződésemet, utólag is mondhatom, jó döntés volt.

– Nem is akart visszamenni a Sahtar Doneckhez?
– Nem. Ott biztosan nem jutottam volna állandó játéklehetőséghez, márpedig ez egyértelműen kizáró ok. A két klub többször egyeztetett egymással, lassan közeledtek az álláspontok, nagyon örültem, hogy végül sikerült megállapodniuk.

Akkoriban olasz csapatok érdeklődéséről is lehetett hallani, a Sampdoria nevét többször is szóba hozták önnel kapcsolatban. Volt ennek valóságalapja?
– Érdeklődés valóban volt, az ügynököm többször hívott ezzel kapcsolatban. Azonban konkrétumokról nem beszéltek, én pedig örültem, hogy a Ferencvárosnál maradhattam.

– A közelmúltban sérülés miatt ki kellett hagynia egy-két mérkőzést. Teljesen rendben van a lába?
– A Puskás Akadémia elleni meccsen egy rossz mozdulatot követően éreztem, hogy valami nincs rendben. A bal combközelítő izmom fájt, sajnos utána még egy-két mérkőzésen pályára léptem, pedig nem voltam százszázalékos állapotban. A szakmai és az orvosi stábbal végül úgy döntöttünk, jobb, ha teljesen kikúrálom magam, pihenek egy-két hetet. A lábam azóta tökéletes, nincs semmi bajom.

– Ezt legutóbb az MTK otthonában lőtt duplája is jelezte, a gólokat a gyengébbik lábával szerezte.
– Ballábas vagyok, azt a két gólt viszont valóban jobbal lőttem. Hozzáteszem, az edzéseken is sokat gyakoroltam a lövéseket, a jobb lábamat nem csak támaszkodásra használom. Kár lenne tagadni, jót tett az önbizalmamnak az a dupla.

– A gólöröménél látszott, mekkora feszültség szabadult fel önben, az elsőként nyakába ugró Sigér Dávidot kis híján ledobta magáról. Ennyire vágyott erre a gólra?
– Nagyon sokat vártam rá! Előtte december elején voltam eredményes, akkor a Diósgyőr kapujába találtam be, kicsit zavart, hogy ilyen hosszú ideje nem szereztem gólt. Szélső vagyok, a feladataim közé tartozik a gólszerzés is. Az első gólomnál nagyon jól eltaláltam a labdát, az összes erőmet beleadtam a lövésbe, azt hiszem, ez látszott is az erősségén.

– Mi volt előtte a gond? Miért nem volt eredményes?
– Ha én azt tudnám... Edzéseken is mindent beleadtam. El kell fogadni, hogy egy játékos életében előfordulnak olyan időszakok, amikor nem sikerül gólt elérnie. Lehet, hogy jól játszik, hogy kiveszi a részét az aktuális győzelemből, de a kapuba sehogy sem talál be. Ezúttal sikerült, remélem, nem kell ilyen sokat várnom a következő góljaimra.

– Már vasárnap Zalaegerszegen betalálna?
– Jó lenne. A legutóbbi, Diósgyőr elleni egy nullás győzelmünk alkalmával is meg kellett szenvednünk a három pontért, most sem lesz másként. A Zalaegerszeg a kiesés elől menekül, szükségük van minden pontra, az ilyen kilencven percek mindig nagyon nehezek. Mi viszont hiába állunk a tabella élén, minden mérkőzést szeretnénk megnyerni. Minél előbb bajnokok szeretnénk lenni, húzzák meg a vonalat a tabellán a csapat neve alatt, a többi nem számít.

www.nso.hu 

Megjegyzések