Nálunk kezdi meg a felkészülést az NB 1. felfedezettje

Rebrov fantáziát lát benne.

Szánthó Regő – a válogatott bő keretébe is bekerült Schönb Szabolcs mellett – a 2020-21-es idény nagy felfedezettje a labdarúgó NB I-ben. A 20 éves játékos – kölcsönben – Zalaegerszegen szerepelt a mögöttünk hagyott évadban, ám a felkészülést minden bizonnyal a Ferencvárossal kezdi meg. 

Szánthó Regő Győrben született, ott nevelkedett – futballistaként az ETO-ban. Tizenhat évesen, a 2017–2018-as bajnoki idényben bemutatkozott a győriek felnőtt csapatában, ami önmagában árulkodik a tehetségéről. A ballábas játékos az ETO-ban 59 NB II-es meccsen szerepelt, 10 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. A képességeire felfigyelt a Ferencváros, és 2020 januárjában szerződtette.

Ez persze nagy ugrást jelentett, Szánthó Regő, 2020 tavaszán csupán egyszer lépett pályára a Fradiban, átkerült a másodosztályú Soroksárhoz, amelyben hat meccsen két gólt szerzett.


 

A zöld-fehéreknél egy éve nyáron úgy ítélték meg, még erősödnie, fejlődnie kell, ezért kölcsönadták Zalaegerszegre. A ZTE-nél megállta a helyét, sőt bizonyított, 27 mérkőzésen 10 gólt szerzett. Ezzel feladta a leckét a Ferencvárosnak: hogyan tovább. Persze a zalai klubnál is számítanának rá. A játékos, illetve a két klub előtt álló dilemmáról Sallói István, a ZTE sportigazgatója beszélt a Nemzeti Sportnak.

– Tavaly nyáron kétéves kölcsönadási szerződést kötöttünk a Fradival, de csak néhány hét múlva derül ki, a játékos melyik klubnál folytatja Szánthó Regő az első élvonalbeli idényében huszonhét bajnokin játszott, tíz góljával csapatunk legeredményesebb játékosa volt, szóval egyértelműen tehetséges futballista. Ugyanakkor korábban három lehetséges opcióban állapodtunk meg a Ferencvárossal. Az egyik, hogy a zöld-fehéreknek szükségük van a szélsőre, és a következő idényben náluk játszik, a másik, hogy a teljesítménye alapján értékesíteni próbálják, míg a harmadik, hogy marad Zalaegerszegen. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki az utóbbinak örülne legjobban, de jelenleg úgy állunk, hogy az FTC-nél kezdi meg a felkészülést – foglalta össze a jelenlegi helyzetet Sallói István.

A kérdés tehát az, Szánthó Regő képes-e már most újabb szintet ugrani, vagy jobb, ha egy évet még Zalaegerszegen erősödik.

Nem csak Szánthó Regő

Salló István megemlítette, nem Szánthó Regő az egyetlen, aki Zalaegerszegen sokat fejlődött. A fiatalok felkarolását akár a ZTE klubfilozófiájának tekinthetjük.

– A kiemelt akadémiák összegyűjtik a tehetségeket tizennégy éves korban, de mi is figyelemmel követjük a fejlődésüket, és később próbáljuk meggyőzni őket, hogy nálunk lépjenek be a felnőttfutballba. Az elmúlt két év alapján egyre nagyobb a tiszteletünk a fiatal játékosok körében, és hisznek abban a klubfilozófiában, amit követünk. Kovács Barnabás, Szalay Szabolcs vagy Németh Dániel már így érkezett a klubhoz, és az élvonalban is bemutatkozhattak, de vannak saját utánpótlásunkból kikerülő tehetségek is, mint Németh Erik, de említhetném Csóka Dominikot, a Wolverhamptonhoz tartozó Csóka Dániel öccsét, aki az utolsó fordulóban tizenhét évesen lépett pályára.

Novák Miklós - www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések