Rebrov most éppen Dzsudzsák volt klubjának a hálójában

 Érdekes fejlemények!

Ukrán lapértesülések szerint a Szergej Rebrov, a Ferencváros – volt? – edzője hamarosan megállapodik Dzsudzsák Balázs korábbi klubjával, az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn együttesével. Ez persze már a sokadik találgatás. Mindenesetre lezárulhatna már a mérges kígyó módjára tekeredő ügy. 

Az ukrán Sport.ua portál délelőtt azt közölte biztos forrásokra hivatkozva, hogy közel a megállapodás Szergej Rebrov és az egyesült arab emírségekbeli el-Ajn együttese között.

Az el-Ajn onnan lehet ismerős a magyar futballdrukkereknek, hogy mielőtt hazatért Magyarországra, helyesebben tavaly tavasszal hazamenekítették diplomata útlevéllel, Dzsudzsák Balázs ott futballozott.

Az el-Ajn az egyik legeredményesebb klub az emírségekben, ám ebben az idényben csak a hatodik helyen végzett a bajnokságban, ami az elmúlt hét év legrosszabb eredménye. Jelenleg a portugál Pedro Emanuel a csapat vezetőedzője, őt válthatja Rebrov.


 

Persze az el-Ajn már a sokadik klub, amelyikkel összeboronálják Rebrovot. Éppen a Sport.ua említett két napja öt lehetőséget is – érdekes módon ez egyik sem volt az el-Ajn.

Azt talán már biztosnak tekinthetjük, hogy Szergej Rebrov nem marad a Ferencvárosnál. A távozásának a háttere már kezd összeállni. A télen két lehetőség is felmerült.

  1. Rebrov visszatér a Dinamo Kijevhez. Állítólag a tréner már decemberben tárgyalt erről a kijeviekkel, éppen akkor, amikor a Fradi Bajnokok Ligája-meccs szerepelt az ukrán fővárosban. Ez a lehetőség azért merült fel, mert Mircea Lucescut, a Dinamo román edzőjét, aki korábban a nagy rivális Sahtar Donceket irányította, sehogy sem kedvelték meg a kijevi drukkerek, ráadásul Lucescu e nyárra a végleges visszavonulását tervezte. Csakhogy a Dinamo Kijev a kezdeti botladozás után nagy fölénnyel megnyerte az ukrán bajnokságot, ami után Lucescu kapható arra, hogy maradjon még egy évet. Rebrovra tehát nincs szükség.
  2. Rebrov ukrán szövetségi kapitánynak is esélyes volt. E téren az volt az elképzelés, hogy barátja, egykori csapattársa, Andrij Sevcsenko a válogatott éléről az AC Milanhoz igazol, s Rebrov örökölhetné meg a felszabaduló helyet.Ám ha Stefano Pioli az olasz bajnokság utolsó fordulója előtt harmadik Milant mégis elvezeti a Bajnokok Ligjába, akkor valószínűleg marad. Tehát nem dől ez a dominó sem.

A februárban még kecsegtető lehetőségek tehát tovatűnni látszanak. Rebrov ezért próbált meg visszatáncolni. Kubatov Gábor, az FTC elnöke azonban nem hagyja, hogy a bolondját járassák vele.

Rebrov, illetve a menedzsere, a kárpátaljai születésű Varga Sándor ezért lóhalálában megpróbál csapatot találni Rebrovnak. Az el-Ajnnál egy valami biztosan van. Pénz, ami nem mellékes, sőt a jelek szerint talán a legfontosabb.

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése