Stöger két évre írhat alá; Rebrovot várják Athénban

Rebrov menedzsere is megszólalt. Nem zörög a haraszt...

Az osztrák sajtóban arról írnak, hogy az Austria Wientől búcsúzó Peter Stöger kétéves szerződést köthet a Ferencvárossal, miközben a görög sajtó már biztosra veszi, hogy Szerhij Rebrov távozik a Ferencvárostól és a menedzsere hamarosan Athénba érkezhet, hogy tárgyaljon az edző iránt érdeklődő AEK-kel.  

Mint arról már korábban beszámoltunk, osztrák sajtóhírek és források szerint a Ferencváros közeledik a megegyezéshez Peter Stögerrel, a Borussia Dortmund korábbi, az Austria Wien jelenlegi vezetőedzőjével. Április eleje óta tény, hogy az 55 éves szakember az idény végén elhagyja a bécsi lilákat, s új csapat után néz. Bár felvetődött annak lehetősége, hogy visszatér egykori sikerei helyszínére, a tréner úgy vélte, nincs itt az ideje, hogy átvegye a német Bundesligában a kiesés rémétől fenyegetett Köln irányítását.


 

Az osztrákok továbbra is arról cikkeznek, hogy Budapesten várhat rá következő munkája, a Kronen Zeitung pedig ennél is konkrétabban fogalmaz. A lap szerint a Ferencváros és az edző gyakorlatilag mindenben megegyezett egymással, a felek csupán arra várnak, hogy aláírják a két évre szóló megállapodást. A hivatalos szerződéskötésre azután kerülhet sor, hogy az Austria lejátszotta utolsó mérkőzését, ám annak időpontja egyelőre nem ismert. Az együttes pénteken játssza záró bajnokiját a Ried ellen, és ha megőrzi első helyét az osztrák Bundesliga alsóházának élén, részt vehet az Európa-konferencialiga rájátszásában, amely május 30-án ér véget.

Az Österreich Zeitung úgy tudja, jelentős summa ütheti Peter Stöger markát, ha elkötelezi magát a zöld-fehérekhez. A lap információja szerint mintegy 2.8 millió eurót (980 millió forintot) kereshet a Fradinál, ám arról nem tesz említést, hogy az összeg egy- vagy kétéves keresete lenne, netán a lap által megírt plusz egyéves opció hatályba lépése esetén tehetne ennyit zsebre.

Ugyanakkor ne feledjük, a szerződés megkötéséhez elengedhetetlen, hogy Szerhij Rebrov és a zöld-fehérek útjai elváljanak. Az együttest 2018 augusztusa óta irányító ukrán trénert 2022 nyaráig szerződés köti az FTC-hez.

Más kérdés, hogy Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke szerdán az Origónak elmondta, az edző februárban közölte, hogy a nyáron távozik a klubtól, tehát tulajdonképpen felmondott. Rebrov menedzsere, Varga Sándor viszont erre annyit reagált a Nemzeti Sport megkeresésére, hogy az ukrán szakember még egy évig szóló szerződése továbbra is érvényben van a klubnál.

Kubatov Gábor tegnap esti nyilatkozata után a görög sajtó már tényként kezelte, hogy Rebrov távozik a Ferencvárostól. Az enwsi.gr, az amna.gr és több más portál is arról számolt be, hogy az ukrán tréner három bajnoki cím után elhagyja a magyar bajnokot és Görögország felé veheti az irányt. Mint már korábban jeleztük, Rebrovot a görög élvonalban 4. helyen záró AEK szerződtetné. A helyi sajtó úgy tudja, 1 millió euró körüli fizetéssel csábítják, és a napokban már a görög fővárosban tárgyalhat a szerződéséről az ügynöke. A hét elején még úgy tűnt, Rebrov a napokban Kubatov Gáborral egyeztet a jövőjéről, de az osztrák és görög sajtóhírek alapján erre a beszélgetésre már nem biztos, hogy sor fog kerülni...

www.nso.hu

 

Megjegyzések