Sevcsenko Zubkov sérüléséről beszélt

 Nagyon fontos hír érkezett!

Olekszander Zubkov kezdő volt az ukrán válogatott első Európa-bajnoki csoportmeccsén Hollandia ellen tegnap, de mindössze tizenhárom perc után le kellett cserélni a Fradi szélsőjét sérülés miatt. Andrij Sevcsenko, az ukránok szövetségi kapitánya a magyar bajnok futballistájára is kitért a meccs utáni nyilatkozatában. 

Az Eb eddigi legtöbb gólt produkáló meccse volt tegnap este a Hollandia–Ukrajna összecsapás, amely a hazaiak 3-2-es sikerét hozta Amszterdamban. Az ukránok kezdőjében kapott helyet a Fradi kulcsembere, Olekszander Zubkov is, aki biztatóan kezdte a meccset, hiszen rögtön a második percben össze tudta zavarni a holland védelmet a tizenhatoson belül, de lövésig végül nem jutott el. A 11. percben aztán szerencsétlenül ütközött egy hollanddal, ami miatt a 13. percben le is kellett cserélni.

– Zubkov izomfájdalmat érzett a vádlijában, ezért volt szükség az azonnali cserére – árulta el a meccs után Andrij Sevcsenko, az ukránok szövetségi kapitánya. – Ami a keret szélsőit illeti, Viktor Cihankov már edzésben van, és ha minden jól alakul, tervezhetünk vele. Meglátjuk.


 

Sevcsenko válaszából nem derült ki, hogy Zubkov sérülése mennyire súlyos, mindenesetre már rögtön arról beszélt, hogy a Dinamo Kijev szélsője, Cihankov, aki sérülés miatt hagyta ki a Hollandia elleni meccset, már a visszatérés küszöbén áll. Ebből arra is lehet következtetni, hogy Zubkov sérülése megakadályozhatja a további szereplését az Eb-n, de persze az is elképzelhető, hogy Sevcsenko csupán arra utalt, nincs nagy baj a szélsők terén.

A 23 éves Cihankov egyébként az ukránok legnagyobb ígérete, a Transfermarkt 25 millió euróra becsli az értékét, ugyanannyira, mint a Manchester Cityben futballozó Olekszander Zincsenkóét. Eközben Zubkov a keret legkevésbé értékes tagjai közé tartozik kétmillió euróval.

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések