Már három főből áll a Ferencváros bosnyák légiója

Ćivić, Kovačev, Lončar - Gyerünk srácok!

Eldar Ćivić és Adnan Kovačević után újabb bosnyák labdarúgóval erősödött a Ferencváros Stjepan Lončar személyében. A 24 éves középpályás a Fradi harmadik nyári igazolása. 

Stjepan Lončar a HNK Rijekától érkezik. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a Fradi a 24 éves, 9-szeres válogatott bosnyák játékosért, de a klubnak szépen áldoznia kellett érte, hiszen a Trasnfermark szaklap 2,5 millió euróra taksálja Stjepan Lončar értékét. Ezzel a mutatóval – Dibusz Dénes mellett – rögtön a csapat és az NBI harmadik legdrágább labdarúgójává válik az albán Myrto Uzuni és a norvég Tokmac Nguen után.


 

Stjepan Lončar a marokkói Ryan Mmaee és a norvég Kristoffer Zachariassen után a harmadik nyári szerzeménye a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójára készülő zöld-fehéreknek, egyben a harmadik bosnyák labdarúgója Eldar Ćivić és Adnan Kovačević után.

Stjepan Lončar Bosznia-Hercegovina déli részén, az „Öreg hídról” elhíresült, bosnyák–horvát vegyes lakosságú Mostarban született 1996. november 10-én. Az NK Siroki Brijeg volt a nevelő egyesülete, s már egészen fiatalon, 2015-ben Horvátországba szerződött, igaz, a NK Neretvanac Opuzen tulajdonképpen Mostarhoz képest ott van a szomszédban. Az áttörést az jelentette, amikor 2018-ban leigazolta a szintén horvát HNK Rijeka. A fiumei csapatban egyre jobb teljesítményt nyújtott. A mögöttünk hagyott, 2020/21-es idényben a Rijeka bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol a spanyol Real Sociedad, az olasz Napoli, valamint a holland AZ Alkmaar volt az ellenfele. Stjepan Lončar nemzetközi szinten is remekelt és vezére volt a Rijekának: a Sociedad otthonában gólt szerzett, míg az Alkmaar elleni két mérkőzésen két gólpasszal vette ki részét csapata teljesítményéből.

Stjepan Lončar jó felépítésű játékos, 187 centi magas, a fizikai adottságai jól érvényesülnek védekező középpályásként. Ezen a poszton riválisa lehet Ihor Haratinnak.

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések