Nagyon jó pénzt kerestünk!

 Íme az eddigi mérleg!

A Fradi már az eddigi európai kupameneteléssel is 9,36 millió eurót (~3,3 milliárd forintot) keresett.

Az El csoportkörében a győzelemért 630 ezer, a döntetlenért 210 ezer euró jár, de az első (1,1 millió) és a második (550 ezer), egyaránt továbbjutó hely is becsülettel fizet.

A kvartett harmadik helyezettje számára sem fejeződnek be a küzdelmek, tavasszal az újonnan létrejött Európa-konferencialigában folytatja.


 

A rengeteg mutató, adat, szám mellett van egy nem elhanyagolható szempont, ami a Fradinak segítségére lehet a nemzetközileg is magasan jegyzett ellenfelekkel szemben: az a temérdek tapasztalat, amit a Európa-liga és a Bajnokok Ligája selejtezőjében, illetve főtábláján halmozott fel az előző két idényben. Számos alkalommal kellett kiélezett pillanatokban bizonyítania, és ha alulmaradt, akkor is rendre emelt fővel. A ferencvárosi szurkolók ezt az erőfeszítést díjazták vastapssal a Young Boys ellen a vereség, egyúttal BL-kiesés dacára, de a Tábornak a Slavia Praha legyőzésében is elévülhetetlen érdemei voltak.

Ősszel az erőltetett menetben felértékelődnek a Fradi nyári igazolásai.

Ryan Mmaee már eddig is többször nyerőember tudott lenni, de Kristoffer Zachariassen legjobb meccsei alighanem még hátra vannak. Ha pedig Stjepan Loncar és a szerb csodagyerek, Zseljko Gavrics is beépül az együttesbe, az akár – magyar csapatként tizennyolc év után ismét – kupatavaszt érhet a Ferencvárosnak.

Czövek Oszkár - www.mandiner.hu

Megjegyzések