Stöger nem tréfál!

Kemény nyilatkozatot adott a Loki legyőzése után

Mint megírtuk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk 4-2-re legyőzte a DVSC-t az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati, Groupama Arénában rendezett mérkőzésén. A bajnokit követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelte a látottakat.

- Nem volt egyszerű dolgunk. Eleinte sok helyzetünk volt, hogy megszerezzük a vezetést, azonban sajnos túl könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek a meccs elején. A csapat munkájával elégedett vagyok, a végére kijött, hogy mi vagyunk a jobb csapat. 

Túl sok helyzet maradt ki, lőhettünk volna több gólt

– kezdte az osztrák tréner. – A kihagyott helyzetek miatt abszolút nem vagyok bosszús, hiszen a legfontosabb, hogy kidolgozzuk a lehetőségeinket, az csak a saját dolgunkat könnyíti meg, ha minél többet értékesítünk is közülük. Ez ráadásul az edző egészségének is jobbat tesz. Amivel nem vagyok megelégedve a mai meccs kapcsán, az a tizenhatoson belüli védekezésünk. Túl könnyű labdákat engedünk az ellenfélnek, illetve a pontrúgások elleni védekezésünk sem az, amit én elvárok, sőt, az egy az egy elleni védekezésben is jobb teljesítményt szeretnék látni. Tisztában vagyunk a hiányosságokkal, dolgozunk rajtuk.


 

Újságírói kérdésre válaszolva Peter Stöger leszögezte, hogy nem tervez további erősítéseket, változtatásokat a keretben, emellett arról is beszélt, hogy mi hangzik el egy-egy mérkőzés után, illetve mi alapján dől el, hogy kik végzik el a tizenegyeseket.

- Alapvetően a kupaktanács során hasonló dolgok hangzanak el, mint amikről én a sajtótájékoztatón beszélek, átbeszéljük, hogy mi történt a mérkőzésen, mi az, amin javítani szeretnénk, illetve ezúttal sok szerencsét kívántunk azoknak, akik a jövő héttől a válogatottakban szerepelnek. Ami a büntetőket illeti: szerencsére sok tizenegyest tudunk rúgni, ami azt jelenti, hogy jól dolgozunk a büntetőterületen belül. Minden mérkőzés előtt megvan, hogy kik lőnek tizenegyest, ezúttal Ryan Mmaee és Ihor Haratin volt kijelölve.

Talán túl jó a viszony a játékosok között, ezért valószínűleg úgy döntöttek, hogy átengedik a második lehetőséget Tokmacnak, hogy ő is gólt szerezhessen, de ez nem biztos, hogy jó döntés volt. A későbbiekben szívesen kijelölnék pár tizenegyesrúgót a szakmai stábból is, csak mi sajnos nem mehetünk fel a pályára

– zárta viccesen a sajtótájékoztatót Peter Stöger. 

www.fradi.hu

 

Megjegyzések