Bognár György csúnyán beleszállt a Fradiba

"A Ferencváros más elbírálást élvez az NB I-ben (...)"

A Paks vezetőedzője szerint névrokona, Bognár Tamás nem biztosított egyenlő feltételeket nekik a Fradi ellen.

Bognár György a Paks−Ferencváros rangadó után fél órával is forrongva jelent meg a sajtótátjékoztatón.

− Jó felfogásban, jól játszottunk. Nem kaptunk egyenlő bánásmódot. Most sem − füstölgött Bognár György. − Nem a VAR-ra gondolok, ha les, hát les, s nem is a tizenegyesre, véleményes volt, de meg lehetett adni, hanem a sárga lapokra.

A videó hülyét csinált a játékvezetőből. Rendben, felülbírálta önmagát, befújta a büntetőt, de miért kellett ezek után még sárga lappal büntetni Szélpált? De még ez is elment. De hogy miért adott neki újra sárga lapot a Ferencváros harmadik gólja előtt, az felfoghatatlan. Már az is vitatható, hogy szabálytalanság történt-e, de hogy nem volt szándékos, az egészen biztos.


 

Az első félidőben a saját fülemmel hallottam, amikor Bognár Tamás azt mondta Besicnek és Civicnek: ez volt az utolsó. Szélpálnak miért nem az utolsó volt?

A Ferencváros más elbírálást élvez az NB I-ben, mint a többi csapat, pedig nem szorul rá erre. Ennek a mérkőzésnek 4-3-re kellett volna végződnie, hogy melyik csapat javára, azt eldöntötték volna, ehelyett a játékvezető belenyúlt a meccsbe. Nem nyújt vigaszt, hogy jól játszottunk, nagyon élvezetes mérkőzés volt, a lefújás után a közönség megtapsolt minket, csak arra tudok gondolni, hogy a játékvezető befolyásolta a meccset.

A betegeskedő Peter Stöger helyére beugró Máté Csaba érthetően higgadtan értékelt.

− Meglepett minket a Paks, hogy Böde Dani és Ádám Martin is kezdő volt. Amikor a találkozó előtt láttuk az összeállítást, találgattuk, Dani vajon középhátvéd lesz-e vagy csatár, úgy gondoltuk, hogy az utóbbi. Gyorsan átvettük, hogy mit is kell tenni ebben a helyzetben, tudtuk, hogy a belső védőinkre komoly feladat hárul − mondta Bognár György váratlan húzásáról, majd a mérkőzést így értékelte: − Mindenki azt kapta ettől a mérkőzéstől, amit várt, nyílt sisakos játékot. A Paks mindenkit belekényszerít abba, hogy éles legyen, végig ott vannak a nyakadon, letámadnak, próbálják megakadályozni a támadásépítéseket. Ezeket jó párszor sikerült kijátszanunk, főleg a mérkőzés, illetve a második félidő elején rengeteg helyzetünk volt, amikből, ha pontosabbak vagyunk, több gólt szerezhettünk volna.

Mondhatjuk azt, hogy az egyenlítő gól után fontos volt gyorsan betalálnunk, ez kicsit megnyugtatott minket, a paksiakat kicsit talán visszavetette. Fontos momentum volt, hogy a kiállításból gólt is szereztünk, mert az dupla büntetés egy csapatnak, ez el is döntötte a meccset.

A borítóképen: Bognár György
Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila 

Novák Miklós - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések