A kirekesztés ellen

A Ferencvárosi Torna Club újabb kampányvideóval áll ki a Fair Play szellemisége mellett.

 2015 vállaltan is a társadalmi felelősségvállalás éve a Fradiban. A Ferencvárosi Torna Club tavaly decemberben ezzel a céllal is kötött az Ökumenikus Segélyszervezettel stratégiai együttműködési megállapodást.

 A Fradi idén minden hónapban a korábbiaknál is aktívabban áll ki egy nemes cél, ügy mellett. Ennek jegyében idén januárban az elesettek, rászorultak, szegények ügyét karolta fel és indított ételosztási akciót. Februárban a beteg gyerekekre gondoltunk, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán igyekeztünk segíteni. Márciusban, amikor többek közt a Faji Megkülönböztetés elleni Nemzetközi Küzdelem Napját is tartják (március 21-én), az FTC tovább folytatja a 3 éve megkezdett küzdelmét a rasszizmus ellen. Kampányunk fókuszában a kirekesztés elleni harc áll. A Gera Zoltán és Somalia főszereplésével, Gyömbér Gábor, Roland Lamah, Cristian Ramírez, Dibusz Dénes és Böde Dániel közreműködésével készült 20 másodperces szpot, valamint a hozzá tervezett plakát azt igyekszik bemutatni, hogy mi „mindig keményen játszunk a kirekesztés ellen is” és hogy nem számít a bőrszín, nekünk „csak a szívünk zöld-fehér”.

 Az FTC első magyar futballklubként állt a kirekesztés elleni harc mellé, amikor 2012 szeptemberében elkészítette kampányának első videóját. Kezdeményezésünket a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki 2013 márciusában, amelyet az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint labdarúgó-csapatunk játékosa, Somalia közösen vett át 2013 áprilisában. Egyesületünk ezt nem tekintette végállomásnak, és 2013 tavaszán bemutatta újabb videóját, amellyel szintén a megkülönböztetés elleni harcot népszerűsítette. A Ferencvárosi Torna Club 2014-ben is fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy miként a sportban, úgy az életben is mindenki egyenlő. Ezért Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Thomas Doll, Gyömbér Gábor és Somalia újabb videóban állt ki 2014 júliusában az egyenlőség mellett, mondott nemet a rasszizmusra, együtt hirdetve, hogy csak a Fradi számít.

Ezt a sort folytatja a most elkészült klip is…


www.fradi.hu

Megjegyzések