Liga Kupa - FTC-SZTK 7-1

NB I-es labdarúgó-csapatunk magabiztos győzelmet aratott a Ligakupa középdöntőjének első mérkőzésén.

 A mérkőzést megelőzően

Thomas Doll együttese ma 18.00-kor a másodosztályú Szigetszentmikóst fogadja a Groupama Arénában, a Ligakupa negyeddöntőjének első találkozóján.

Idén először kap helyet a kezdőcsapatban tétmeccsen Jova, Batik, Bönig, Kukuruzovic és Ugrai.

A cserepadon Kurucz, Nalepa, Mateos, Ramírez, Cukic, Böde és Varga vár bevetésre.

  I. félidő

A mieink zöld-fehérben, a vendégek zöld-feketében léptek pályára - a találkozót csapatunk kezdte.

Azonnal vezetést szereztünk: Nagy Dániel passzolt kiválóan Ugraihoz, aki eltolta a kifutó kapus mellett a labdát, majd kiszorított szögből a kapuba lőtt, 1-0.

Ugrai a 8. percben második gólját is meglőhette volna. Ismét szépen lépett ki ziccerben, ám nem tudta elgurítani a labdát Sánta mellett, így marad az egygólos előny.
A 10. minutumban azonban megvan a második! Lauth gyönyörűen fordult le emberéről, nagyon önzetlenül a mellette futó Busaihoz passzolt, aki az üres kapuba lőtt, 2-0.

Itt a harmadik! A 16. percben Kukuruzovic ugratta ki parádésan Busait, aki ziccerben vezethette rá a labdát Sántára, de lövés helyett Lauth elé passzolt, aki az üres kapuba lőtt (3-0)!


A 21. percben nagy kavarodás alakult ki az SZTK tizenhatosa előtt, egy lecsorgó labdát Ugrai sarkazott kapura, de a védők blokkoltak. Szép megmozdulás volt.

Már négy! Lauth fejelt csodálatosan, előre vetődve egy kiváló bal oldali beadást a bal oldali kapura, labdája visszapattant, német csatárunk felpattant, és estében a hálóba bombázta a kipattanót (4-0)! Nem akármilyen gól volt!
Egy perccel később Ugrai ment el a bal oldalon, lövését Sánta bravúrral szögletre tolta. A pontrúgás után Kukuruzovic a jobb alsó mellé tekert.

A 43. percben megszületett az ötödik ferencvárosi gól! Ugrai lépett ki ziccerben a bal oldalon, majd az üresen érkező Busai elé passzolt, aki a hálóba lőtt (5-0)!

Vége az első játékrésznek.

II. félidő

Micsoda kezdés! Ugrai ugratta ki Busait, aki egy lövőcsel után a hálóba bombázott, 6-0!

Busai közel volt a negyedikhez. Az 53. percben a tizenhatos jobb oldaláról lőhetett, a hosszú alsó felé tartó labdája nem sokkal ment el a kapufa mellett.

Nem sokkal később Böde passzolt fel egy labdát Busainak, aki a tizenhatos vonaláról lekészített az érkező Kukuruzovicnak, középpályásunk bombáját a vendégek kapusa bravúrral tolta szögletre.

Batik parádés labdával ugratta ki Ugrait, aki ziccerben mehetett Sánta kapujára, de támadónk néhány centiméterrel a jobb alsó mellé lőtt.

Tizenegyes! Böde cselezte ki szépen védőjét a tizenhatoson belül, támadónkat pedig csak szabálytalanul tudták megállítani.

A büntetőt Kukuruzovic magabiztosan a jobb alsóba lőtte, 7-0.

A 67. percben Ugrai ismét nagy helyzetben volt, kicselezte a kapust is, ám nagyon kiszorított helyzetbe került. Megpróbálta a középen álló Bödéhez pörgetni a labdát, de a védők tisztáztak.

A 73. percben járunk, továbbra is a mieink irányítják a játékot.

Az elmúlt időszakban kevesebb helyzet alakult ki a szigetszentmiklósi kapu előtt, de a vendégek nem nagyon tudnak kijönni a saját térfelükről.

A 87. percben Nagy Dániel ment el a jobb oldalon, kissé éles szögből lőtt, labdája a felső kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Megszerezte a becsületgólt az SZTK, Benkő csapott le egy lecsorgó labdára, és a tehetetlen Jova kapujába lőtt (7-1).

Vége a mérkőzésnek, csapatunk magabiztos, 7-1-es győzelmet aratott!

Szép volt fiúk!

Ligakupa, negyeddöntő, 1. m.
FTC-SZTK 7-1 (5-0)
FTC: Jova - Dilaver (Mateos, 46.), Batik, Pavlovic (Nalepa, 46.), Bönig - Gyömbér (Varga, 65.), Kukuruzovic - Nagy Dániel, Busai (Cukic, 65.), Ugrai - Lauth (Böde, 46.)
SZTK: Sánta - Puskás, Tóth F., Vágó, Benkő-Bíró (Pollák, 46.) - Barna (Kornis, 46.), Domokos (Benkő, 68.) - Jasarevic (Sipos, 68.), Hevesi-Tóth, Kollega - Szabó B. (Szini, 76.)
Sárga: Busai (33.), Nalepa (57.), Tóth F. (64.), Cukic (82.)
G.: Ugrai (5.), Busai (10., 43., 46.), Lauth (16., 27.), Kukuruzovic (65.) ill. Benkő (90.)

www.fradi.hu

Megjegyzések