Óriásit harcolva, 10 emberrel szereztünk pontot

Csapatunk hiába játszott egy órát emberhátrányban, így is sikerült kétszer egyenlítenie, és továbbra is veretlenül maradt az élen.

I. félidő

A 10. percben lehetett volna a meccs első nagy helyzete: Petrjak kapott remek labdát, le is tudta azt venni, ám nem teljesen tökéletesen, így Nagy mentett. Nem sokkal később Varga Roland 27 méteres kemény szabadrúgását hárította vetődve a debreceni kapus. A 20. percben pedig Heister próbálkozott 24 méterről, egy kevéssel célt tévesztett. Pár pillanattal később a Loki a semmiből vezetést szerzett: Bódi beadását Takács Tamás lőtte közelről Dibusz kapujába (0-1).

Kevés kellett hozzá, hogy azonnal egyenlítsünk Heister távoli bombáját azonban szögletre öklözte Nagy. Ezután Petrjak tört be szépen a tizenhatoson belülre, majd élesen középre adott, de ott nem érkezett senki. Sok helyzetünk adódott ekkor, a 30. percben például Sigér megpattanó lövése kerülte el kevéssel a debreceni kaput. Aztán ismét a semmiből a debreceniek emberelőnybe kerültek: egy szöglet utáni kontránál szabálytalankodott a már sárga lapos Heister, akit így félóra után kiállítottak.

Emberhátrányban is folyamatosan támadtunk, a 39. percben Nagy óriási bravúrjára volt szüksége a Lokinak, hogy Lanzafame 22 méteres, remek szabadrúgásával ne egyenlítsen. A DVSC kapusa aztán Blazic fejesénél is nagyot védett.
II. félidő

Ami az első félidőben sehogy sem akart sikerülni, az hamar összejött a másodikban: Varga Roland remekül középre tekert szabadrúgását Lanzafame csúsztatta a bal alsóba (1-1).

Az 59. percben a mieink is emberelőnybe kerülhettek volna, de Bódi hiába rúgott utána Lanzafaménak, Iványi nem adott második sárgát a Loki játékosának... A 66. percben a vezetés is meglehetett volna: Sigér parádés esernyőcselt csinált, majd 22-ről a bal alsó felé lőtt, Nagy S. vetődve hárított.

A Debrecen a második félidőben egyszer jutott el a kapunkig, de abból gólt szerzett: a 75. percben egy kapufáról kipattanó labdát Szécsi lőtt a léc alá (1-2).

Ezúttal sem volt verve azonban a Rebrov-csapat. A 84. percben egy szöglet után Lanzafame tudta levenni a labdát, majd a jobb sarokba lőtt (2-2). Sőt, ezután a győzelmet is megszerezhette volna olasz csatárunk, de közelről célt tévesztett.

Hatalmasat harcolt tehát csapatunk, egy órát emberhátrányban is játszott, de így is sikerült kétszer egyenlítenie és pontot szereznie. A mieink továbbra is veretlenül vezetik az NB I-et!A TABELLÁÉRT IDE KATTINTSON!

NB I, 10. forduló
FTC-DVSC 2-2
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Leandro, Blazic, Heister - Sigér, Spirovski (Böde, 80.) - Varga R. (Csernik, 80.), Bőle, Petrjak - Lanzafame (Finnbogason, 88.)
DVSC: Nagy S. - Kinyik, Pávkovics, Csősz, Barna - Bódi (Bereczki, 59.), Haris, Kusnyír, Varga K. (Szatmári, 85.) - Szécsi, Takács T. (Könyves, 65.)
Gólszerző: Lanzafame (48., 80.), ill. Takács T. (20.), Szécsi (74.)
Sárga lap: Heister (24.), Lanzafame (51.), ill. Bódi (10.), Csősz (38.), Szécsi (69.), Kinyik (90.)
Piros lap: Heister (32.)
www.fradi.hu

Megjegyzések