Gera Zoltán rangos elismerést kapott

Korábbi klasszis labdarúgónk, Gera Zoltán rangos elismerésben részesült a IX. kerület éves díjátadó ünnepségén.

A Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal hétfő este a Groupama Arénában rendezte meg a Kerület Napja alkalmából tartott 2018. évi díjátadó ünnepségét. Az eseményen a Ferencváros korábbi labdarúgóját, NB I-es listavezető csapatunk technikai edzőjét, Gera Zoltánt is díjazták.

Az FTC-vel két korszakában összesen háromszoros bajnok, háromszoros bajnoki ezüstérmes, ötszörös Magyar Kupa- és háromszoros Szuperkupa-győztes klasszisunk a kerület egyik legrangosabb elismerését, a Ferencváros Díszpolgára címet kapta meg. Gera Zoltán elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, ezért távollétében a díjat Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója vette át.

„Nagyon szépen köszönöm Gera Zoltán nevében is ezt a fantasztikus elismerést. Aki ismeri Gerzsont, azt tudja róla, hogy milyen szerény és soha nem gondolta volna, hogy Ferencváros díszpolgára lesz. Szerencsére aktív pályafutása után is az FTC-nél maradt és az edzői stábunk tagjaként dolgozik. Azt a hihetetlen tudást és tapasztalatot, amely jellemezte a profi évek alatt, most már megpróbálja átadni a fiataloknak, illetve az első csapatnak. Zolinak a 29. bajnoki címünk megnyerésében oroszlánrésze volt, most pedig egy olyan év előtt állunk, ahol ismét egy csodálatos jubileumot ünnepelhetünk, hiszen a klub 120. évfordulóján nyerhetjük meg a 30. magyar bajnoki aranyérmet” – mondta az ünnepség után Orosz Pál.

Az ünnepségen még két ferencvárosi sportolót díjaztak. Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült a glasgowi-i ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes, majd a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot szerző tornászunk, Balázs Krisztián, illetve a maratoni távon az ifjúságiak mezőnyében Európa-bajnok, illetve kétszeres világbajnoki ezüstérmes kajakosunk, Fekete Dorina.
www.fradi.hu

Megjegyzések