Ez a kulcsa a Fradi sikerének?

A Rebrov-titok!

Két év alatt teljesen átalakította a Ferencvárost Szerhij Rebrov vezetőedző. A korábbi nemzetközi kudarcok után tavaly az El-, idén pedig a BL-csoportkörébe jutottak a zöld-fehérek.

Szerhij Rebrov 2018 augusztusában vette át a Fradi irányítását a német Thomas Dolltól, egy hónappal azután, hogy a gárda kiesett az Európa-liga első selejtezőkörében az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen (2-1-es összesítéssel). Az ukrán tréner az elmúlt két évben teljesen átformálta a keretet, tavaly az Európa-liga-csoportkörébe jutott a magyar rekordbajnok, míg a napokban 25 év után kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája-főtáblájára. Rebrov eddig 19 nemzetközi kupamérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, és csupán kétszer kapott ki ezalatt (Dinamo Zagreb 0-4, Ludogorec 0-3).

A középpályát ás a támadósort is átépítette Rebrov

Doll Maccabi ellen elvérző együtteséből kevesen maradtak meg hírmondónak a BL-be jutásról döntő Molde elleni visszavágóra. A védelemből Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Botka Endre és Miha Blazic kezdett kedden és két éve is, míg Abraham Frimpong csereként állt be a norvég bajnok ellen, de a Maccabi ellen végig játszott.Az izraeli visszavágón Marcel Heister volt ott a kezdőben az idei évhez hasonlóan. A középpályát és a támadósort azonban teljesen átalakította Szerhij Rebrov, olyan korábban kihagyhatatlannak tartott nevek mentek el azóta a Fradiból, mint Davide Lanzafame, Böde Dániel vagy Fernando Gorriarán. A Maccabi ellen mindkét meccset végigjátszó Bőle Lukács idén még egy percet sem kapott, Varga Rolandot pedig a Molde ellen nem cserélte be a tréner.


 

Meghatározóak a nyári igazolások

Rebrov szakértelme tehát sokat ér a Fradinak, amelyből a nyáron egy kulcsember sem távozott, ellenben olyan játékosok érkeztek, akik már a BL-selejtezők során meghatározóak lettek: Adnan Kovacevic, Myrto Uzuni, Aissa Laidouni. Az 58-szoros szlovák válogatott klasszis, Róbert Mák pedig hamarosan csatasorba állhat.

„Tudom mennyire nehéz ez a feladat, amit most végrehajtottunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nagy örömet szereztünk egész Magyarországnak, nagy büszkeséget jelent a számunkra, hogy az országot képviselhetjük a legrangosabb európai kupasorozatban. Ez egy más szint lesz, itt sok olyan csapat van, melyeknek a költségvetése tízszer nagyobb a mienknél”

- értékelt a Molde elleni továbbjutást követően Rebrov.

www.ripost.hu

 

 

 

Megjegyzések