Rebrov Kijevben is felkavarta az állóvizet

 Félelem nélkül játszhat a Ferencváros... 

Ki-ki meccset játszik kedden 21.00-tól a Ferencváros a Dinamo Kijev vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjában, hiszen amelyik csapat megszerzi a harmadik helyet, az tavasszal az Európa-ligában folytathatja. Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzője azonban azt hangoztatta, végre félelem nélkül futballozhat mindkét csapat, ami a két sztárklub, a Barcelona és a Juventus ellen nem volt rájuk jellemző.   

– A Barcelona és a Juventus ellen ugyanazzal a problémával szembesült a két gárda. Ilyen sztárklubok ellen fontos elérni, hogy a játékosok félelem nélkül lépjenek pályára. De egymás ellen nem hiszem, hogy félnének a futballisták – jelentette ki Rebrov a hétfői sajtótájékoztatón.


 

Rebrov duplán különleges helyzetben várja a kedd esti találkozót. Egyrészt korábban a Dinamo játékosa, majd edzője volt, másrészt a kijeviek jelenlegi edzője, a román Mircea Lucescu korábban a Sahtar szakvezetőjeként volt többször is az ellenfele.

Rebrov a kollégájáról úgy nyilatkozott, jól ismeri és tiszteli Lucescut, akinek kinevezésével szervezettebbé vált a Dinamo Kijev, de nem kívánt belemenni a régi párharcaikba, amikor még ő ült a Dinamo és a román tréner a Sahtar Donyeck kispadján.

Rebrov otthon érzi magát

– Otthon érzem magamat, de úgy látom, némi felújítás is volt, amióta nem jártam itt.

Számomra nem lesz egyszerű a Dinamo elleni találkozó, de egy ilyet már átéltem, szóval nem lesz ismeretlen. Minden tőlem telhetőt megteszek majd a Ferencváros sikeréért

– jelentette ki Rebrov.

Magyarországi beilleszkedéséről úgy beszélt, hogy nem okozott neki problémát, mivel a zöld-fehéreknél minden játékos beszél angolul, „a szurkolókat pedig nem lehet becsapni”, velük csakis jó eredményekkel tudja megkedveltetni magát az ember.

– Az első perctől maximális erőbedobással kell játszani – vonta le a legfőbb tanulságot Olekszandr Zubkov a Dinamo ellen októberben 2-2-re végződött mérkőzésből. – Akkor csak a második félidőben játszottunk jól, most ezt nem engedhetjük meg magunknak. Mindenkinek a legjobb játékát kell mutatnia.

Nem Fenerbahce, hanem Ferencváros!

A magyar bajnok ukrán csatára szerint a Ferencváros meccsről meccsre fejlődött a BL-ben. Nagyon várja a keddi összecsapást, mert eljött a döntő pillanata.

Lucescu, aki véletlenül többször is Fenerbahcénak nevezte a Ferencvárost, kijelentette, hogy a Dinamónak hiába lenne elegendő a döntetlen a harmadik hely megszerzéséhez, mindenképpen győzelemre tör majd.

– Ha döntetlenre játszol, soha nem éred el – jelentette ki a 75 éves tréner. Az első összecsapást felelevenítve úgy fogalmazott, ő is hibázott abban, hogy a Ferencváros kétgólos hátránya ellenére fel tudott állni, és végül 2-2-re mentette az összecsapást, de kifejtette, ehhez a játékvezető hibája is kellett, aki nem vette észre Cigankov lekönyöklését.

A második fordulóban, ahogy az már elhangzott, a Groupama Arénában 2-2-es döntetlent játszott a két csapat, s egyaránt elvesztette a másik négy mérkőzését, tehát ugyanúgy egy-egy ponttal áll. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek, ha a gólok száma is egyenlő, akkor az idegenben lőtt több gól dönt, ha az is egyforma, akkor az összesített gólkülönbség.

Ez utóbbiból kiindulva a Dinamo gólkülönbsége mínusz tíz, a Fradié mínusz tizenegy, tehát még a 2-2-es döntetlen is az ukrán csapatnak jó, ahogy a 0-0 és az 1-1 is. A Fradi 3-3-as vagy annál is több gólos döntetlennel vagy győzelemmel veheti át a harmadik helyet.

A Dinamo idegenben, mégis otthon nyert a hét végén

Mindkét csapat teljesítette a kötelező feladatot a hét végén. A Ferencváros Diósgyőrben nyert 3-1-re, a Dinamo pedig a szokásos megfogalmazással a Mariupol vendégeként 2-1-re. Ám ez kissé félrevezető, hiszen az Azovi-tenger partján, a háborús övezetben fekvő kelet-ukrajnai város csapata – a Sahtar Doneckhez és a Luhanszkhoz hasonlóan – nem játszhatja hazai pályán még a bajnoki mérkőzéseit sem. A Mariupol történetesen éppen a Dinamo Kijev stadionját bérli, így a Dinamo szombaton a saját otthonában győzött.

A kijeviek emlékezetes módon Barcelonában egy kezdőcsapatra való játékosukat nélkülözték a koronavírus miatt, de még két hete, a katalánok elleni hazai meccsükön is szép számmal akadtak hiányzóik. Mostanra, úgy tűnik, túljutottak a járványon, egyedül a dán Mikkel Duelund beteg hivatalosan. Rajta kívül Timcsuk, Kosztevics, Ruszin és Bujalszkij sérült, utóbbi hiánya a legfájóbb, a középpályás egy hete Torinóban bordatörést szenvedett.

A Ferencvárosnál sem beteg, sem sérült, sem eltiltott játékos nincs, egyedül Civic szereplése kérdéses, de hetek óta különben is rendszeresen Heister szerepel balhátvédként.

Bajnokok Ligája, csoportkör G csoport:

Barcelona–Juventus 21.00 (Spíler 1)
Dinamo Kijev–Ferencváros 21.00 (M4 Sport)
Az állás: 1. Barcelona 15, 2. Juventus 12, 3. Dinamo Kijev 1 (3-13), 4. Ferencváros 1 (5-16).

N.M - www.magyarnemzet.hu

 

 

 

Megjegyzések