Szergej Rebrov a BL-ről: Nem tudom, mit kellene ünnepelnünk

Kemény szavak!

Miután a Ferencváros 2-0-ra legyőzte a Zalaegerszeget az labdarúgó NB I 14. fordulójában, a mérkőzéseket követő sajtótájékoztatón Szergej Rebrov vezetőedző elmondta, a játékosainak nem volt egyszerű visszaállniuk a Bajnokok Ligája után, és szerinte a csoportkör befejezésével nincs mit ünnepelni a szerzett egy ponton. 

Szergej Rebrov nem volt felhőtlenül boldog. Pedig a Ferencváros helyt állt a Bajnokok Ligájában, szombaton, ha kissé nyögvenyelősen is, de 2-0-ra legyőzte a Zalaegerszeget a bajnokságban, nagy fölénnyel, hét ponttal vezeti a tabellát úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott vetélytársánál, a Mol Fehérvárnál, a vezetőedző mégsem nyilatkozott maradéktalanul elégedetten.


 

Ráadásul a Fradi tovább javította a hazai bajnoki veretlenség 2017. április 29. óta íródó rekordját, amely már 60 bajnokit számlál! A klubcsúcsot jelentő széria három éve a Mezőkövesd legyőzésével kezdődött, azóta a Ferencváros 49 győzelem mellett 11 döntetlent játszott az OTP Bank Ligában pályaválasztóként. A hatvanas évek végén felállított korábbi, 40 meccses bajnoki csúcsot a csapat tavaly október 19-én az Újpest 1-0-s legyőzésekor adta át a múltnak.

– A Zalaegerszeg ellen mindig nagyon nehéz játszani – kezdte Szergej Rebrov a meccs utáni sajtótájékoztatón. – A ZTE sokat fejlődött ebben a szezonban, nagyon agresszíven játszik, jobb helyen is állhatna a tabellán. Fontos három pontot szereztünk ma. Nem volt egyszerű a játékosoknak visszaállni a BL után, de mostantól csak a bajnokságra és a kupára koncentrálunk. Tudtuk, hogy ilyen presszingre számíthatunk a Zalaegerszegtől. A pálya is nehezítette a dolgunkat, illetve támadásban is voltak problémáink, főleg a labdavesztés terén, ettől függetlenül örülök, hogy a játékosok a második félidőre teljesen más koncentrációval léptek pályára.

Szóba került a Bajnokok Ligája is, arra a kérdésre, hogy megünnepelte-e a BL-szereplést, Szergej Rebrov így válaszolt:

– Nem tudom, mit kéne ünnepelnünk, hiszen egy pontot szereztünk. Örülök neki, hogy jól képviseltük Magyarországot, sokat fejlődtünk, jól tudtunk teljesíteni. Azt megünnepeltük, hogy bekerültünk a BL-be, de a csoportkör befejezése után nem tudom, mit ünnepelhetnénk.

Boér Gábor sajnálja a játékosait

Boér Gábor, a Zalaegerszeg vezetőedzője így értékelte a Ferencváros elleni mérkőzést a klub honlapján:

– Az első félidőben jól működött a letámadásunk, a lehetőségeink is megvoltak, de sajnos nem tudtunk jól gazdálkodni a helyzeteinkkel és megszerezni a vezetést. Nagy erőket mozgósítottunk, ami sokat kivett a csapatból, amikor pedig frissíteni akartunk, akkor lőtte a gólokat a Ferencváros. Azt tudtuk előre, hogy ezt az iramot kilencven percen keresztül nem lehet bírni, ezért az volt a tervünk, hogy cserékkel frissítünk majd. Sajnálom a srácokat, mert közel voltak a bravúrhoz, sajnos nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Rengeteg munkát beleraktunk, de most már a következő meccseket kell előtérbe helyeznünk. Erre a teljesítményre lehet és kell támaszkodnunk. Az elmúlt mérkőzéseken maradt néhány pont a csapatban, de tisztán látható a fejlődés. A Ferencvárosnak ezúton is gratulálok a győzelemhez.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések