A Ferencváros esélyeit is siratja a spanyol Marca

 Hatalmas elismerés érkezett a srácoknak!

Nagy múltú csapatok maradtak ki a Bajnokok Ligája helyére törekvő Európai Szuperligából, és többségüknek esélyük sem lesz csatlakozni. 

Mivel a Real Madrid az új Európai Szuperliga élharcosa, a spanyol Marca jó pozícióban volt, hogy először számoljon be a fejleményekről. A lap szerint a szuperligát promotáló klubok meg akarják győzni a többi egyesületet, hogy nem a nemzeti bajnokságok ellen vannak, csupán a Bajnokok Ligája helyét venné át az új sorozat.

A La Liga elnöke, Javier Tebas azonban nem így látja a helyzetet: „PowerPoint-ligának tekintem a sorozatot. Ezek a klubok teljesen figyelmen kívül hagyják, ahogy a futball világa működik. Természetesen sem az UEFA, sem a ligák nem fogják elfogadni.”


 

A La Ligában idén éppen a három szakadár klub, a Real Madrid, az Atlético és a Barcelona küzd a trófeáért. A bajnoki hajrának is keserű ízt adhat az új bejelentés. Ráadásul a Marca felidézte a Barcelona nemrég visszatért elnökének, Joan Laportának a szavait, aki decemberben még világosan az Európai Szuperliga ellen foglalt állást.

A Marca külön cikket szentelt a kimaradóknak, ahol a nem topligás európai óriások (Ajax, Porto, Celtic…) mellett az időről időre meglepetést okozó kisebb klubok teljes kizárásáról is írt, felsorolva az idén a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt Ferencvárost is. Lehet, hogy a magyar bajnok az utolsó esélyét ragadta meg, hogy elhozza Magyarországra a Barcelonát és a Juventust.

Teljesen világosan és nyíltan fejtette ki álláspontját az Európai Szuperligáról a legjelentősebb olasz sportlap: „A La Gazzetta dello Sport mindig is ellenzett bármilyen projektet, amely néhányak érdekei miatt elárulja az érdemalapú rendszert.” A Gazzetta főként a Juventus elnökét, Andrea Agnellit kritizálja, aki az Európai Klubok Szövetségének (ECA) az elnökeként papíron sokkal nagyobb réteget kellett volna, hogy képviseljen. Agnelli, aki a szuperliga egyik alelnöke lesz, az ECA vezetéséről lemondott. A több száz klubot tömörítő szervezetben a Ferencváros is évek óta képviselteti magát Orosz Pál révén.

Az persze nagy kérdés, hogy a szuperligát ellenző médium például beszámol-e a sztárklubok versengéséről, amikor az valóban útjára indul.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések